InicioHorta SudBenetússerComunicat Esquerra Unida Benetússer

Comunicat Esquerra Unida Benetússer

Com tots i totes sabeu, Esquerra Unida de Benetússer, després de les negociacions posteriors a les eleccions del 24 de maig, va acordar, recolzada pel vot de la seua assemblea, formar part d’un nou govern a Benetússer juntament amb el PSPV i la Coalició Compromís per Benetússer amb un full de ruta que suposa un gir a l’esquerra en les accions a prendre en el municipi i que sempre va prevaldre sobre qualsevol tipus de «repartiment de butaques», per coherència amb les nostres idees i per respecte a la ciutadania, tant la que ens va votar com la qual no.

Després d’haver explicat a la ciutadania en assemblea oberta l’acord de governabilitat, en el ple de Constitució de l’Ajuntament de Benetússer, Eva Sanz, del PSPV va ser triada alcaldessa.

Després de la constitució, el 17 de juliol es va realitzar el Ple Extraordinari d’Organització, en el qual es van aprovar les delegacions d’alcaldia, les competències dels nous regidors, les retribucions als regidors i grups polítics, el canvi en horari i periodicitat de les sessions plenàries, així com els representants en òrgans supramunicipals.

A continuació passarem a explicar les novetats en l’organització de l’Ajuntament de Benetússer i els canvis respecte a l’anterior legislatura:

1. Delegacions d’alcaldia en la Junta de Govern:

Els anys d’autoritarisme mitjançant el Decret d’Alcaldia sense previ avís han tocat a la seua fi, a partir d’ara, la Junta de Govern Local coordinarà la gran majoria de decisions i, com a nou mecanisme de transparència i democràcia, cap Decret d’Alcaldia podrà llançar-se sense la signatura, complementària a la de l’alcaldia, de la primera tinent d’alcalde, Reme Navarro (Compromís) i el company Cristian Munera, segon tinent d’alcalde.

La Junta de Govern Local serà igualitària i no proporcional, configurant-se així amb dos membres de cadascun dels partits en el govern:

• 2 PSPV

• 2 Compromís

• 2 Esquerra Unida

2. Competències dels nous regidors i regidores:

PSPV:

• Eva Sanz (Alcaldessa): Seguretat, Personal i Desenvolupament Local.

• Loli Ceacero: Urbanisme.

• Ana Martín: Educació i Igualtat.

• Juan Alarcón: Festes.

• Rafa del Río: Esport, Modernització, Transparència i Premsa.

Compromís:

• Reme Navarro: Hisenda.

• Ricardo Sánchez: Cultura i Patrimoni.

Esquerra Unida de Benetússer:

• Cristian Munera: Joventut, Biblioteca i Participació Ciutadana.

• Paqui Lon: Benestar Social i Tercera Edat.

3. Reducció de la despesa política:

Subvenció a grups polítics i eliminació d’assessors:

Les subvencions a grups polítics es redueixen en un 80% com a mesura de retallada en la despesa política i per a la seua derivació en polítiques socials, les més necessàries en aquesta situació:

• 2011: 4.850€ mensuals

• 2015: 900€ mensuals

A més s’elimina la figura de l’assessor (Secretària d’alcaldia) així com els dos assessors externs permesos per la llei, aquesta mesura entenem respon a un esforç per part dels polítics de Benetússer pel ben del poble que és el sobirà i qui els ha triat.

No obstant açò, alguns, com el regidor de Ciutadans, posaven el crit en el cel deixant clar que «no ho demanava per a mi», doncs com a diputat provincial que és actualment, no tenía objecció a reconèixer que té actualment 5 assessors.

Alliberaments dels regidors i regidores:

Va ser el tema més polèmic del ple i de les reunions anteriors, però es va imposar la coherència i és de destacar la postura d’Esquerra Unida que no va deixar de recalcar que l’oposició ha de tenir alliberats, és un exercici de democràcia i no podíem caure en la incoherència en alguna cosa que els governs sempre ens havien donat, ningú com Esquerra Unida sap el que és estar en l’oposició.

Per açò cada grup polític de l’oposició tindrà un alliberament, entenem que era el correcte, així comença l’obertura a l’oposició i no l’obscurantisme d’èpoques passades, un dels eixos del full de ruta del nou govern.

Retribucions de l’alcaldia:

L’alcaldessa Eva Sanz cobrarà el mateix que en la legislatura 2007-2011 quan ja va exercir de primera edil:

• 2011: 35.000€ anuals (bruts)

• 2015: 30.000€ anuals (bruts)

Veiem així una reducció de 5000€ anuals en comparació de la passada legislatura.

Retribucions dels regidors i regidores:

Els regidors i regidores amb dedicació exclusiva cobraran 6.000€ anuals menys que en la legislatura passada:

• 2011: 26.000€ anuals (bruts)

• 2015: 20.000€ anuals (bruts)

Finalment, els regidors i regidores de govern amb dedicació parcial cobraran 10.000€ anuals i els regidors de l’oposició amb dedicació parcial cobraran 9.000€ anuals.

Rebaixa total en despesa política:

• Rebaixa mitjana del 44%, aproximadament, 100.000€ menys que en la passada legislatura:

• Pressupost total despesa política 2011: 339.000€

• Pressupost total despesa política 2015: 245.000€

4. Canvi en l’horari i periodicitat de les sessions plenàries:

La proposta va consistir que les sessions bimensuals ordinàries (cada dos mesos) l’últim dijous de mes, passaran de celebrar-se a les 21:00 a les 20:00 en vistes als horaris de les persones que enteníem no poden estar fins a altes hores de la nit esperant el torn de paraula.

A més, també es va proposar que les sessions extraordinàries també se celebraren l’últim dijous del mes pertinent i amb el mateix canvi d’horari: De 21:00 passen a començar a les 20:00.

Així, amb els vots dels partits del govern, així com del grup Guanyem Benetússer i els vots en contra del Partit Popular i Ciutadans, aquesta serà la nova organització d’un Ajuntament de Benetússer renovat, inclusiu, d’esquerres, feminista, ecologista, transparent i social.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments