InicioHorta SudCatarrojaCatarroja celebra el seu primer acte institucional amb motiu del 9 d’octubre

Catarroja celebra el seu primer acte institucional amb motiu del 9 d’octubre

La iniciativa es repetirà en els pròxims anys i una comissió s’encarregarà de seleccionar quin col.lectiu o persona del poble és homenatjat

L’Ajuntament de Catarroja ha reconegut el mèrit per la defensa de la cultura popular i les tradicions dels catarrogins a la comissió “Un tall d’empastradors” de l’associació Fòrum de Catarroja. En un acte institucional, obert a la ciutadania, que s’ha celebrat en el saló de plens el dia 8 d’octubre, a les 20 hores, la corporació ha agraït al col.lectiu el treball que ha fet per organitzar la celebració del centenari de la creació de la banda El Empastre.

La comissió ha impulsat la projecció pública de la banda còmica i ha organitzat, en col.laboració amb el consistori, els actes que s’han celebrat en 2015, l’any del centenari de la fundació de El Empastre. Per això, amb el vistiplau de tots els grups polítics, l’Ajuntament ha volgut agrair el seu treball i reconéixer el seu paper com a dinamitzadors de la cultura popular de la població.

El cap de la comissió, Juan Artola ha agraït les mostres d’afecte i el reconeixement del poble de Catarroja i de l’Ajuntament.  L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha afegit que “les associacions culturals, juvenils, els col·lectius socials, els clubs esportius, les comissions festeres, els partits polítics, etcétera,  tots plegats tenim un gran objectiu en comú fomentar la nostra essència de poble, la nostra llengua, la nostra cultura, tots junts amb el paraigües del somriure i de la convivència”.

La banda còmica El Empastre va nàixer en 1915 a Catarroja. Va actuar en teatres, circs, places de bous, ràdios i televisions i va recórrer les principals ciutats d’Europa fins arribar a Sudamèrica i Estats Units.  Tenia un peculiar estil que combinava la música amb l’humor.   L’any 2000 es va disoldre.

Enguany s’ha organitzat una exposició que recorda la seua trajectòria, s’ha editat un llibre i les bandes de música de la població l’han homenatjat en diverses ocasions. De fet, en el pregó de les festes es va projectar un audiovisual dedicat a El Empastre. 

Este és el primer any en el qual s’ha celebrat un  acte institucional amb motiu del dia 9 d’octubre a Catarroja. I en este cas és “Un tall d’empastradors” el col.lectiu reconegut. La iniciativa es repetirà els pròxims anys i es crearà una comissió que decidirà qui serà homenatjat amb motiu de la celebració del dia dels valencians , per treballar en benefici de la cultura, la llengua o les tradicions de Catarroja.   

Informa Nou Horta. Catarroja

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments