InicioHorta SudCatarrojaCatarroja baixa l’IBI un 0’15%

Catarroja baixa l’IBI un 0’15%

L’equip de govern de l’Ajuntament de Catarroja ha decidit rebaixar l’Impost de Bens Urbans (IBI) des del 0’699% fins al 0’677% per tots els veïns i veïnes de la població. Esta decició s’ha pres després de fer una revisió cadastral en la qual s’han ajustat els valors a la realitat actual. D’esta manera el consistori passa de recaptar 190.000 euros a ingresar 90.000 per exercici, és a dir una disminució de 130.000 euros. 

La modificació de l’ordenança fiscal, aprovada en l’últim plenari amb el vot a favor de tots els partits de l’oposició, excepte Guanyar, també inclou una bonificació d’un 95% en la quota de l’impost de societats musicals adscrites a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. 

Segons el regidor d’Hisenda Juan Carlos Martínez “es tracta d’adequar els impostos i en especial l’IBI a la mitjana”. “Hem revisat el cadastre i em vist que és possible baixar este impost, una aposta que creiem que beneficia a la totalitat dels ciutadans i ciutadanes de Catarroja”, afegeix.  

 

Modificació d’altres ordenances

Així mateix, en l’últim plenari també s’ha aprovat la modificació d’altres dos ordenances fiscals com la tasa per ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires i la que regula l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. 

Pel que fa a la primera, s’ha regulat els tancaments de terrasses de comerços, ja que fins ara es pagava igual tant si hi havien tancaments com si no. També s’ha introduït la presència de plaques identificatives dels permisos en els locals i s’ha creat un padró de comerços que facilitarà que els hostalers tan sols hagen de fer el tràmit per a abonar la tasa una vegada i el sistema detectarà les dades per a altres ocasions si no hi ha modificacions. També es podran fer abonaments fraccionats de la tasa. La nova ordenança ha sigut consensuada amb els comerciants i també amb els partits de l’oposició, que han participat en la seua elaboració. 

Pel que fa a l’Impost sobre Vehïcles de Tracció Mecànica, s’ha introduït una modificació en l’exempció per a persones amb discapacitat. Després de detectar irregularitats en esta classe d’exempció, s’ha especificat que s’aplicarà als vehicles a nom de persones amb discapacitat empadronades a Catarroja, sempre que el seu conductor o conductora tinga la seua residència en el municipi. 

 

Informa Nou Horta. Catarroja

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments