InicioHorta SudCatarrojaCatarroja organitza les primeres jornades de protecció animal

Catarroja organitza les primeres jornades de protecció animal

L’Ajuntament de Catarroja ha organitzat per primera vegada les jornades de Protecció Animal que se celebraran del 28 al 30 d’octubre. En estes  jornades participaran associacions animalistes, protectores, clíniques veterinàries i empreses especialitzades. El programa està ple d’activitats relacionades amb la temàtica i, a més, es podrà adoptar mascotes. 

Entre els col·lectius que participen està l’associació La Voz Felina, amb la qual el consistori està col·laborant durant un any en l’esterilització d’animals i la gestió de colònies felines.  Altre dels participants és l’empresa la Granja de Bitxos, a través de la qual l’Ajuntament de Catarroja va ser el primer poble en instal·lar caixes niu per a rates penades. Posteriorment ho féren Paiporta i Sedaví. Precisament, esta iniciativa es continuarà abans de final d’any amb més caixes niu, en esta ocasió destinades a aus insectívores, xoriguers i mussols.  La participació de les clíniques veterinàries de la població també és fonamental. 

Les jornades s’iniciaran divendres 28 amb la inauguració d’una exposició fotogràfica de gats i gossos en adopció. De vesprada es farà la primera xerrada “Primers auxilis en mascotes”, impartida per veterinaris locals. 

El dissabte 29 continuaran les xerrades amb “Les colònies felines de Catarroja”, a càrrec de les voluntàries de l’associació La Voz Felina i clíniques veterinàries. Posteriorment hi haurà una passejada de gossos en adopció organitzada pels col·lectius Can Tirolina i El Rebrot de la Vida, que eixirà des de la plaça Major de la localitat. En esta classe d’activitats hi ha la possibilitat d’adoptar animals que ara mateix estan en acollida o en associacions protectores.  Finalment, de vesprada se celebrarà un col·loqui-taller sobre els beneficis de la fauna auxiliar a les ciutats, a càrrec de la Granja de Bitxos. 

L’última jornada, el diumenge 30 d’octubre l’associació Galgos 112 projectarà un vídeo sobre els llebrells i posteriorment hi haurà una concentració i una passejada de llebrells i podencs des de la plaça Major, també organitzada per Galgos 112. Totes les xerrades se celebraran a la sala multiusos de l’Ajuntament. 

Es tracta de la primera vegada que se celebra una activitat d’estes característiques a Catarroja. Segons el regidor de Protecció Animal, Martí Raga, “és una bona oportunitat per a prendre consciència de la quantitat de persones que estan treballant per millorar la situació de molts animals, que de vegades, es troben en unes circumstàncies fràncament dolentes”. “A Catarroja creiem que hem de reconéixer eixe treball i contribuir a què la protecció dels animals no siga tan sols una frase buida de contingut”.  Martí Raga també ha anunciat que en 2017 hi haurà per primera vegada una partida pressupostària pròpia per a polítiques de protecció animal. 

 

Informa Nou Horta. Catarroja

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments