InicioHorta SudCatarrojaEls premis Vila de Catarroja tornaran a ser anuals

Els premis Vila de Catarroja tornaran a ser anuals

Catarroja ha celebrat  la seua cita més emblemàtica de l’any amb la cultura. El Teatre Auditori ha acollit l’acte de lliurament de la XXXV edició dels premis Vila de Catarroja, que sota esta denominació genèrica, engloben els Benvingut Oliver de narrativa juvenil, poesia i narrativa i els Milagros Mir de pintura.  

En esta edició el nivell dels participants ha sigut especialment elevat en totes les seues modalitats, tal i com han reconegut els membres dels diferents jurats. En narrativa juvenil el guanyador ha sigut Vicent Usó, amb l’obra La retratista d’ànimes. Iván Brull ha guanyat la modalitat de poesia amb l’obra Sobre l’unicorn. Per la seua banda, l’escriptor Josep Piera ha guanyat el premi de narrativa amb Europa al vol. I pel que fa a la modalitat de pintura, l’obra Lapislàtzuli de Jordi Gamon ha sigut la guanyadora. 

Els premis Benvingut Oliver de narrativa i poesia tenen una assignació económica de 4500 euros, mentre que el de Narrativa Juvenil en té 3000. En el cas del Milagros Mir de Pintura, l’import arriba fins als 6000 euros. 

Els premis incorporen novetats

Enguany els premis han tingut algunes novetats respecte a l’edició anterior. En concret s’ha celebrat una setmana cultural al voltant dels guardons en la qual han participat Vicent Camps amb un recital d’obres de poetes valencians, Jaume Pérez Muntaner i Isabel Robles amb el recital poètic  Peres al roure, i en la qual també s’ha projectat la pel.lícula Midnight in Paris en la seua versió en valencià. També s’ha celebrat la tradicional exposició de les obres seleccionades del premi de pintura al Museu Antonia Mir. 

L’alcalde i responsable de Cultura, Jesús Monzó, ha anunciat que va a potenciar encara més els premis. Per això es va a recuperar la convocatòria anual dels guardons, ja que fins ara es convocaven cada dos anys. Així mateix, es crearà una beca d’estudis d’investigació històrica, una modalitat que va deixar de convocar-se ja fa uns anys. 

Els premis Benvingut Oliver

Els premis Benvingut Oliver se celebren des de 1979 i actualment es convoquen en les modalitats de Narrativa, Poesia i Narrativa Juvenil. Entre els seus guardonats hi ha noms com Jordi Pàmias o Josep Ballester en Narrativa; Vicenç Llorca, Mireia Calafell o Jaume Pérez Muntaner en Poesia, i Toni Cucarella o Vicent Pallarés en Narrativa Juvenil. El jurat de narrativa juvenil d’enguany ha estat format per Jesús Figuerola, Francesc Rodrigo, i Marcos Morales. El de narrativa per Vicenç Llorca, Vicent Penya i Xulio Ricardo Trigo i el de poesia per Josep Ballester, Marisol González i Àngels Gregori. 

Premis Milagros Mir 

Els premis Milagros Mir de Pintura se celebren des de fa 13 anys. L’obra guardonada és propietat exclussiva del consistori. El jurat ha estat composat per Romà de la Calle, Rafael Marí, Vicent Ricós i Antonia Mir.

Els guardons estan patrocinats per Florida Universitària, Perifèric Edicions i la Fundació Antonia Mir.

 

Informa Nou Horta. Catarroja 

 

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments