InicioHorta SudCatarrojaL’Ajuntament de Catarroja i la Fundació Horta Sud signen un conveni

L’Ajuntament de Catarroja i la Fundació Horta Sud signen un conveni

L’Ajuntament de Catarroja ha signat un conveni amb la Fundació Horta Sud per a posar en pràctica iniciatives relacionades amb la participació i l’associacionisme. La iniciativa ha estat impulsada des de la regidoria de Participació Ciutadana, dirigida per Rafa Ferrandis. 

El conveni estableix la cooperació entre les dues institucions per crear i desenvolupar  projectes relacionats amb  l’estudi i l’enfortiment de la realitat social i associativa de Catarroja. 

El document inclou la creació de programes de formació i millora en el funcionament de les entitats ciutadanes perquè puguen “millorar la transparència, democràcia interna, la  njhjparticipació activa, l’increment de l’associacionisme i les seues relacions amb l’administració pública”. Tindrà una durada de dos anys, prorrogable pel mateix període. 

Els projectes per a les associacions

S’oferirà a les associacions un ventall de possibilitats. Tindran assessorament gratuït i personalitzat  en els temes relacionats amb el seu funcionament, i específicament en aspectes legals i fiscals. 

També s’oferirà formació a tècnics municipals i regidors en  temes relacionats amb associacionisme i participació ciutadana. 

Així mateix, s’organitzaran unes jornades sobre la gestió dels barris de la població. Un dels projectes previstos és elaborar un diagnòstic dels barris i detectar quines són les necessitats i els punts en els quals cal treballar. 

Amb eixa finalitat, en altres poblacions la Fundació ja ha elaborat mapes amb punts negres que cal millorar i ha posat en pràctica accions per solucionar els problemes i dinamitzar la participació dels veïns i veïnes. 

Altra de les iniciatives previstes és un taller per crear una ràdio municipal. En este taller s’impartirà formació teòrica i pràctica perquè els ciutadans i ciutadanes, i els col.lectius locals tinguen els coneixements necessaris per participar en la programació d’una ràdio autogestionada pels veïns i veïnes de la població. 

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i el president de la Fundació, Alfred Domínguez, han signat el conveni acompanyats pel regidor de Participació Ciutadana, Rafa Ferrandis, i pels tècnics de les dues institucions. 

La Fundació Horta Sud és una entitat cívica, independent de qualsevol altra institució o societat, plural en els seus principis ideològics i activitats. Vol contribuir a la reconstrucció d’un moviment associatiu compromès en la defensa dels drets humans i valors democràtics, que contribuïsca a una societat més justa i a la millora i el progrés de la humanitat. Està en actiu des de 1972 i adopta el seu nom actual en 2007. 

Al llarg d’este període ha acumulat nombrosos reconeixements com el segell de qualitat de Fundació Cívica, el premi Soterranya 2014, el premi ARTIC 2011, el guardó Niquia a la Solidaritat 2011 o el reconeixement per la col.laboració a les Trobades d’escoles en Valencià  l’any 2000, entre altres distincions. 

 

Informa Nou Horta. Catarroja

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments