InicioHorta SudCatarrojaLa banda Calaparra guanya el II Certamen de Bandes de Música Vila...

La banda Calaparra guanya el II Certamen de Bandes de Música Vila de Catarroja

La banda de música de Calasparra ha guanyat el II Certamen de Bandes de Música Vila de Catarroja que es va celebrar ahir diumenge al Teatre Auditori de la localitat. Amb un import de 6000 euros esta societat musical aconsegueix el primer premi en una jornada en què Catarroja es va convertir en la capital de les bandes de música. 

El segon lloc ha sigut per al Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Yátova amb un premi de 3500 euros, mentre que la Societat Musical La Constància de Moixent s’ha fet amb el tercer premi, valorat amb 2000 euros. 

La banda convidada ha sigut la Unió de Catarroja que ha tancat el certamen amb un concert d’una gran complexitat i qualitat. 

La segona edició del certamen s’ha celebrat al llarg de tot el dia al TAC de Catarroja amb una gran afluència de públic. Hi ha hagut jornada de matí i de vesprada. Prèviament les bandes participants han fet un passacarrer per l’avinguda de la Diputació fins arribar al TAC. 

A les 11.30h ha començat l’actuació del Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Yátova, dirigit per Juan Manuel Alarcón. Posteriorment ha tocat la Societat Musical La Constància de Moixent, dirigida per Juan Carlos García. 

A les 17.30 hores s’ha représ el certamen amb l’actuació de l’Associació Banda de Música de Calasparra, sota la direcció de Julián Andreo. Finalment ha sigut la banda la Unió de Catarroja, com a convidada, la que ha eixit a l’escenari. 

Les bandes han interpretat una obra obligada “Divertiment per a banda” del compositor catarrogí Francisco A. Bort Ramón, un pasdoble de presentació d’un autor catarrogí i una peça de lliure elecció.  

Per a l’organització del certamen s’ha constituït un comité d’assessorament format per professionals de prestigi. L’integren Francisco Salanova, Lluís Marzal, Pasqual Peris i Santiago Marzal. El jurat ha estat format per Francisco A. Bort Ramón, Pablo Sánchez Torrella I Beatriz Fernández Aucejo, tots ells músics de reconeguda trajectòria. 

L’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura,  potencia el paper de les societats musicals com un del nexes vertebradors de la nostra societat i cultura, i vol situar el nom de Catarroja com un dels referents de la música a nivell estatal. 

En total al certamen s’han presentat  8 bandes de Múrcia, Andalusia, Castella la Manxa i la Comunitat Valenciana. És la primera edició en la qual es presenten bandes de fora de la Comunitat Autònoma, el que fa que el certamen es consolide substancialment.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments