InicioHorta SudCatarrojaLa banda ”El Empastre” de Catarroja celebra el seu Centenari fundacional

La banda ”El Empastre” de Catarroja celebra el seu Centenari fundacional

Els comerços de Catarroja d’ACYPE han donat suport al projecte de celebrar el Centenari fundacional de la banda ”El Empastre”.

Fruit de les gestions de col.laboració amb la comissió “Un tall d’empastradors” de Fòrum de Catarroja, ha estat l’edició del Calendari 2015 sufragat pels establiments catarrogins que en cada fulla s’anuncien. La portada, dissenyada per Juan Ramón Jorge, net i fill de músics de El Empastre, i un senzill escrit del cap de la comissió, obri un excel.lent document testimonial i fotogràfic de la Banda. Dotze mesos, dotze fulles més la contraportada, on queda reflexat l’espectacle que feia l’agrupació, la vestimenta que portaven i l’èxit que aconseguien. 

Els calendaris de l’aniversari fundacional de la banda estaran a la disposició del públic en els establiments locals que ho anuncien. 

Forum de Catarroja vol testimoniar el seu agraïment a ACYPE, per la sensibilitat demostrada davant de l’event tant important per al poble i l’aportació realitzada. El fons que se recaude van destinat a sufragar les despeses de les activitats que s’anunciaran oportunament i que es portaran a terme al llarg de l’any 2015, any del CENTENARI FUNDACIONAL DE “EL EMPASTRE” de Catarroja.

Firxa descriptiva

COGNOMS: Comicotaurina i musical.

NOM: El Empastre.

DATA DE NAIXEMENT: agost de 1915.

PARE: El poble de Catarroja.

MARE: La música i l’amistat.

PADRÍ: José Serrano.

DOMICILI: Carrer del Peix, del Barri de les Barraques de Catarroja.

QUI SÓN?  Un grup de músics seleccionats que conformen una banda.

QUÈ FAN?  Encisar  l’espectador  amb la música i les paròdies que ells arreglen i s’inventen. Fer riure, seriosament, a grans i menuts.

ON ELS PODEM TROBAR?  Als teatres, circs, places de bous, etc.,  d’Espanya,  Europa,  Sudamèrica… Amb la complicitat d’algun matador.

CÓM ELS PODEM RECONÉIXER?  Per la vestimenta. Un frac amb colors verd i roig i una flor blanca a la jaqueta. També porten un barret dur canutier amb veta verda. El que mana va de negre i porta xistera, ulleres i bigot. Alguns d’ells, els més atrevits, es caracteritzen amb la cara pintada i/o maquillada i són difícils d’identificar.

SÓN MOLT PERILLOSOS, poden omplir de gent les places de bous i sales on actuen. Ha hagut casos en què, per seguretat, s’ha penjat el cartell de: 

NO HAY BILLETES!!! 

NOTA:  No se’ls ha tornat a vore des de l’any 2000.

Informa Nou Horta. Catarroja.

 

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments