InicioHorta SudPaiportaEl festival de narrativa oral 'Paiporta Món de Contes' “supera les expectatives”

El festival de narrativa oral ‘Paiporta Món de Contes’ “supera les expectatives”

Després de la finalització del I Festival de Narrativa Oral ‘Paiporta Món de Contes’, el regidor de Cultural de la localitat, Alberto Torralba, fa un balanç “positiu” de l’esdeveniment: “S’han superat les expectatives en tots els sentits, quant a la resposta de públic, i quant a l’objectiu primordial, que era recuperar i posar en valor la importància de la transmissió oral”, ha explicat Torralba.

Durant el festival, s’han celebrat 18 activitats que han omplit Paiporta de paraules parlades. Un total de 9 artistes han format part del cartell, que ha escampat l’art de contar contes a tots els punts de la localitat, des d’escoles i instituts a l’Auditori Municipal, el Museu de la Rajoleria, el Centre Cultural, la Llar del Jubilat, places, carrers i cafeteries. Una de les particularitats del festival ha sigut la programació d’activitats per a totes les franges d’edat, trencant així el tòpic de que aquest és un gènere reservat als infants.

“Paiporta Món de Contes ha nascut per a recuperar la narrativa oral com a element fonamental de creació de la pròpia identitat”, ja que les històries i llegendes, moltes, amb base real, “es transmeten de forma horitzontal, de tu a tu, i conformen la nostra identitat com a poble”, ha afegit el regidor de Cultura, Alberto Torralba.

Per a la regidora d’Arts Escèniques i Biblioteca de Paiporta, Teresa Verdú, la paraula oral “és sense cap dubte el mitjà de comunicació més utilitzat, i ha servit de fonament per a la creació d’altres mitjans; totes les manifestacions orals estan intervingudes per elementes com l’entorn, les circumstàncies, les imatges que contenen o el públic al qual es dirigeixen. Per això, l’oralitat és una pràctica, una experiència que es realitza i un esdeveniment del qual es participa”.

A ‘Paiporta Món de Contes’, segons ha explicat Verdú, “el passat es va fer present, el text oral es va estendre més enllà de les paraules del narrador i, a través d’elles, els nostres sentits han sigut protagonistes i espectadors”.

Després de la bona resposta de públic en la pràctica totalitat de les activitats, amb més de 200 persones en la cloenda del passat dissabte i moltes sessions on les espectadores i espectadors completaren l’aforament previst, Torralba ha avançat que hi haurà una segona edició en 2017. “Renovarem alguns conceptes, perquè no farem servir sempre els mateixos formats. Atendrem a noves propostes, però mantindrem altres, com la figura del país convidat”, que enguany ha sigut Japó, amb les exitoses sessions de Yoshi Hioki.

Tot i que variaran algunes activitats i s’incorporaran de noves, ‘Paiporta Món de Contes’ tractarà de continuar ocupant carrers, places i pols d’atracció cultural amb la narrativa oral i la transmissió de cultural popular com a eix fonamental. 

 

Informa Nou Horta. Paiporta

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments