InicioHorta SudPaiportaEl Museu de la Rajoleria reprèn els seus tallers, pels que passaran...

El Museu de la Rajoleria reprèn els seus tallers, pels que passaran milers de joves de Paiporta

Aquest dimarts s’han reprès els diferents tallers que ofereix el Museu de la Rajoleria de Paiporta, per on passaran milers de xiquets i xiquetes de la localitat. Les activitats, plantejades per a que els escolars interactuen i coneguen a fons les diferents mostres, i que estan relacionades en la seua major part amb les exposicions, s’han augmentat des d’ara fins a finals a desembre respecte d’anys anteriors. Malgrat l’augment de places, el dia de la matrícula es van exhaurir les vacants en poc més d’hora i mitja.

En total, durant tot l’any 2015 es crearan al voltant de 5.000 places per a xiquetes i xiquets d’Educació Primària i Secundària. Aquestes activitats han anat creixent amb el pas dels anys des que es va inaugurar el museu, i ja s’han consolidat com una oferta cultural més del centre.

Entre els tallers que ofereix el Museu n’hi ha de fixes, cas de l’anomenat ‘Com ser un rajoler’, i de complementaris, que se celebren amb cada exposició. D’aquestos últims se’n celebren una desena al cap de l’any. A més, hi ha tallers de diumenges, pensats per a promoure l’oci familiar, i d’estiu, en el mes de juliol, dirigits a les escoles d’estiu. Ocasionalment s’oferten tallers per a adults, com els relacionats amb la restauració o la rebosteria.

Entre els mesos de setembre i desembre de 2015, el Museu de la Rajoleria oferirà el taller associat a ‘Il•lustrar és viatjar’, la mostra de la dissenyadora i il•lustradora paiportina Marta Contel, inaugurada el passat10 de setembre. Xiquetes i xiquets de Primària del CEIP Jaume I han estrenat aquest dimarts la temporada amb el ‘Taller del Pèndul’, acompanyats de l’artista local.

Lligat a l’exposició ‘Història del Grup de Danses Sant Roc’ es portarà a terme un taller de balls tradicionals per a menuts, i altre per a adults, a meitat del mes d’octubre. En novembre serà el torn de l’exposició al voltant d’Ovidi Montllor i la cançó compromesa, organitzada per l’Associació Cultural El Barranc, amb el taller ‘La fera feroç’.

Novembre també serà el mes del taller de pastisseria de Nadal per a xiquets i xiquetes, que es perllongarà fins al 18 de desembre. L’èxit d’aquest taller ha sigut rotund, i s’ha passat d’una demanda de 20 grups en 2014 a 35 en 2015. En el taller de pastisseria participaran pràcticament 1.000 xiquets i xiquetes.

 

Infroma Nou Horta. Paiporta

 

 

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments