InicioNoticiasComarcaLa Mancomunitat posa en marxa un servei jurídic per a evitar desnonaments...

La Mancomunitat posa en marxa un servei jurídic per a evitar desnonaments a l’Horta Sud

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha engegat un servei d’assessorament legal en matèria d’habitatge per a tractar d’evitar els desnonaments i intervenir en situacions crítiques o, si és possible, prevenir-les. Un grup de lletrats especialistes en la matèria assessoraran els ajuntaments de la comarca i es faran càrrec dels casos que estos els traslladen per a evitar els desnonaments de primer habitatge per raons de precarietat econòmica.

L’equip de lletrats es traslladarà a cadascun dels municipis per a, segons explica Felicidad López, coordinadora de programes de l’ens comarcal, «estudiar cada cas de manera individualitzada i aconseguir una solució factible, bé siga la dació en pagament, llogues socials, etc.»

La intenció és que els lletrats de la Mancomunitat es coordinen amb la xarxa de serveis socials i oficines d’habitatge municipals, col·laboren amb els agents socials, així com amb la PAH i altres associacions de l’Horta Sud.

L’acord naix a partir de la reunió que el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, al costat d’altres alcaldes, va mantenir fa uns mesos amb la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) i en la qual es va comprometre a crear una oficina d’assessorament, acompanyament i intermediació d’àmbit comarcal.

La iniciativa pretén, segons explique Fernández Bielsa, «facilitar l’accés a un habitatge digne, resoldre situacions crítiques i, sobretot, prevenir-les». «Volem oferir als consistoris -afig- un servei expert, gratuït, directe i presencial» per a aquells que no poden oferir-ho directament i «complementari en aquells municipis que ja disposen d’este servei jurídic».

El programa pilot, s’ha establit per a un any amb la intenció «en este temps, de valorar el seu funcionament de cara a optimitzar el pròxim exercici tot allò que redunde la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la comarca», assegura Bielsa.

 

 

Informa Nou Horta. Comarca

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments