InicioNoticiasValenciaAmigó aconsegueix la implicació de la Generalitat en l'impuls de la Xarxa...

Amigó aconsegueix la implicació de la Generalitat en l’impuls de la Xarxa Verda Valenciana

La vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, s’han reunit amb el ‎secretari autonòmic de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, per a avançar en el desenvolupament de la Xarxa Verda Valenciana promoguda per la corporació local.

Boira s’ha compromés a impulsar des de la Consellería el projecte tant econòmicament com estratègicament.

La reunió s’ha emmarcat en la línia de coordinació institucional que manté el govern de la Diputació amb la resta d’administracions en el desenvolupament de les seues iniciatives. «La Xarxa Verda Valenciana és una aposta prioritària del nou govern de la Diputació i per a dur-la a terme és imprescindible treballar conjuntament amb la Generalitat» —ha destacat Amigó.

La Xarxa Verda Valenciana és un projecte nou impulsat des de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, en el qual també participen diverses àrees de la institució, amb el fi de crear un gran corredor ecològic no motoritzat per tot el territori valencià que facilite la mobilitat amb bicicleta, a peu o fins i tot a a cavall pels parcs naturals, el patrimoni històric, els recursos culturals i els llocs turístics dels pobles i comarques, a més de promocionar-los.

Com va explicar la vicepresidenta durant la presentació de la xarxa, aquesta «no estarà basada en grans obres, sinó en infraestructures existents, per la qual cosa requereix petites actuacions per a unir carrils bici, camins rurals i vies verdes que ja hi ha amb una senyalització i publicitat comuna».

Corredor ecològic

L’objectiu final és estendre el projecte a tot el territori valencià d’una forma integradora i transversal; per això és necessària la coordinació amb la Generalitat Valenciana i la resta de diputacions a fi d’aconseguir una xarxa autonòmica que «situarà els valencians al capdavant en l’aposta per la mobilitat sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i el foment d’un turisme alternatiu cada vegada més estés a la Unió Europea» —segons Maria Josep Amigó.

El diputat de Medi Ambient, en aquest sentit, ha manifestat al final de la reunió que «la col·laboració entre administracions és altament positiva per a la ciutadania» i s’ha mostrat «molt satisfets tant de l’acolliment com de la disposició total de la Generalitat per a col·laborar en l’estructura verda que volem construir al nostre territori, que tindrà molt bona acollida per part dels municipis valencians».

 

Informa Nou Horta. València

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments