InicioNoticiasValenciaLa Diputació i la Generalitat impulsen un portal de transparència per als...

La Diputació i la Generalitat impulsen un portal de transparència per als pobles

La nova Diputació de València i la Generalitat Valenciana han iniciat hui els tràmits necessaris per a formalitzar la posada en marxa d’un portal de transparència per a assessorar els municipis sobre les seues obligacions en aquesta matèria, segons la normativa vigent.

La vicepresidenta de la Diputació, M. Josep Amigó; la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas; i els diputats de Transparència i Informàtica, Roberto Jaramillo i Ivan Martí, respectivament, s’han reunit a la seu de la institució provincial per analitzar la subscripció d’un conveni de col·laboració pel qual es crearà aquest nou servei per als pobles.

«Hui hem formalitzat el preacord que ja van avançar el conseller de Transparència i el president i la vicepresidenta de la Diputació de València, sobre la necessitat de crear un portal d’aquest tipus, que pogueren utilitzar els municipis de la província», ha manifestat la directora general.

Altres eines a l’abast dels municipis en matèria de transparència que estaran a la seua disposició són «una guia local que hem elaborat a la Conselleria i la pròxima celebració d’un fòrum per l’ètica pública i la democràcia per a posar en coneixement de l’opinió pública el que exigeix la Llei de transparència, quant a participació ciutadana i formació dels funcionaris que utilitzaran la nova eina informàtica, amb la finalitat de fer les nostres institucions més transparents», ha afegit.

El diputat d’Informàtica i Modernització, per la seua banda, ha destacat que «tots els municipis que vulguen es podran adherir al nou portal de transparència de la Diputació», i que aquest «servirà per a complir la llei en aquest àmbit i també per a continuar avançant per a aconseguir unes administracions més obertes a la ciutadania».

«En una primera fase, el projecte donarà suport als municipis més menuts i amb menys recursos, però després la idea és donar cabuda a totes les poblacions interessades, independentment de la seua mida».

 

Informa Nou Horta. Valencia

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments