InicioNoticiasValenciaLa Plaça del Llibre distingueix amb el Premi D'Honor Jaume Cabré

La Plaça del Llibre distingueix amb el Premi D’Honor Jaume Cabré

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’Associació d’Editors del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i el Gremi de Llibrers de València i la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, amb el suport de FULL Fundació pel Llibre i la Lectura, han atorgat els premis Plaça del Llibre en una vetlada dirigida per l’actriu Pilar Almeria. L’acte ha comptat també amb la IRRUPCIÓ POÈTICA de les joves poetes Isabel Garcia Canet, Anna Gual, Àngels Moreno i Éncar Reig.

Els organitzadors han destacat, d’una banda amb el Premi d’Honor per la seua trajectòria literària l’autor Jaume Cabré. L’autor d’obres tan conegudes com Les Veus del Pamano o Jo confesso a rebut els principals premis de la literatura catalana a obra inèdita i obra publicada, així com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes pel conjunt de la seua obra i trajectòria.

D’altra banda, ha estat distingida amb el Premi Difusió la federació Escola Valenciana: entitat cívica formada per 26 associacions comarcals i d’àmbit valencià, el principal objectiu de les quals és la normalització lingüística en tots els àmbits d’ús de la llengua, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià. 

Aquest dos guardonats s’uneixen als premiats l’any passat, Joan Francesc Mira i Josep Lozano, iniciant una nòmina que destacarà, any rere any, els grans referents de la nostra literatura.

La vesprada ha començat amb una Entrevista Oberta a Jaume Cabré conduïda pel comunicador Manolo Gil, on l’autor a desgranat el seu procés de creació, la personalitat dels seus personatges i els seus dubtes en l’escriptura.

La 3a edició de la Plaça del Llibre ha celebrat aquest lliurament amb un sopar literari on prop d’un centenar de persones han departit sobre la nostra literatura. Escriptors, editors i lectores han convertit el Centre Octubre de Cultura Contemporània de València un espai de trobada per a editors, llibrers, autors i sobretot, lectors i lectores que visibilitza del llibre en valencià. 

Al llarg de la nit tots els invitats han passat per un espai Photocall Estellés en Twitter on s’ha enregistrat la lectura de versos de Vicent Andrés Estellés, com a contribució de la Plaça del Llibre a la difusió del poeta de Burjassot. Aquests vídeos es pugen a Twitter amb el hashtag #llegirEstellés.

 

Informa Nou Horta. València

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments