InicioNou TorrentíTorrentBenemèrita: 40 anys d’història fallera

Benemèrita: 40 anys d’història fallera

Sergio Mengibar, president de Benemèrita, ens descriu com estan vivint aquest 40 aniversari.

 

ENTREVISTA

Compliu 40 anys de falla com se sent al ser president aquest any que, a més compartiu amb la alegria de que la fallera major de Torrent d’aquest, Ester, forma part de la vostra comissió?

Per a mi és tot un orgull poder representar a la meua comissió en el seu 40 aniversari; i com tots sabeu, Ester ha sigut la primera fallera de Torrent que ix de la nostra falla. El seu somni és el de tots i el meu propi, tota una doble il·lusió.

Com esteu vivnt aquest any?

Molt feliç, tinc l’honor de compartir aquest exercici amb la meua amiga Laura (complint un somni de la infància) i a més els representants infantils també són especials, sobretot el president infantil que és el meu nebot. Un gran any faller per als quatre. 

Sé que n’hi ha molt de feeling amb Laura i amb Ester, com les descriuries?

Laura és l’amiga que tot el món voldria tindre, tota ella és alegria, tot el que té ho dóna, molt simpàtica, divertida. I Ester és una xica amb un saber estar de 10, «una freak fallera», amiga dels seus amics, simpàtica… i les dues amb un somriure sempre; les vull molt. 

Quines celebracions i activitats heu realitzat per conmemorar l’aniversari?

L’última setmana de gener vam fer una setmana de celebracions “40 aniversari”; amb la descoberta dels quadres d’honor de totes les falleres majors i esbossos dels 40 anys. Una exposició de llibrets, cartells, pergamins, fotos i molta història de la nostra comissió. El divendres vam fer un “Quint i tapa” i el fi de les celebracions va ser el dissabte amb un sopar de gala amb tots els representants de la nostra falla que volgueren acompanyar-nos. 

Com descriuries la trajectòria de la falla durant aquests 40 anys? Quins canvis has observat?

Hem anat pas a pas, encara que hem passat males èpoques, fent el monument, les llars fallers i tenint un nombre de fallers inferior a 100, hui per a mi som una falla gran, amb un nou casal, amb noves il·lusions, una falla renovada des de fa uns quants anys, una falla amb somnis complits i molts que encara hem de realitzar. Som la falla del pensat i fet, i de què una falla no és tan sols un monument. 

Quins elements han perdurat en el temps que definisquen a vostra comissió?

Sobretot, la qualitat de les persones que formen aquesta gran comissió. 

Respecte a participació i activitat fallera, en què penses que destaqueu o en quin heu guanyat més premis?

I Quina és la vostra assignatura pendent? Som, crec, la falla més coneguda i amb més premis d’ornat de carrer i creus de maig. Eixos són els més destacables, encara que a poc a poc estem participant en tot sense deixar-se cap i per a mi l’assignatura pendent és poder guanyar un premi de llibret en Torrent. 

Parla’ns una mica dels monuments d’enguany, quin tema heu triat?

Podries descriure’ns una mica la crítica? Enguany, els nostres monuments ens venen al pèl. El monument infantil «Llepolies», un món ple de dolçor per als xiquets. Una obra de Javier Igualada. I el nostre monument major «Està de moda?» de Pere Benavent; doncs sí, enguany, més que mai, la nostra comissió està de moda. Una crítica del que estem vivint actualment: la crisi, la política, el món de les noves tecnologies…. Crec que enguany, els nostres monuments seran espectaculars, ja que hem aconseguit els millors ninots de cada secció. 

Quin és el màxim què espereu per a finalitzar la setmana fallera amb fermall d’or? Quin és el vostre desig?

Doncs mantindré l’esperit faller, la ‘germanor’, gaudir amb tota la gent que ens visita i poder seguir fent falla i tradició. Des d’ací, convidar a tots els veïns de la nostra ciutat, a què gaudiu de les nostres festes.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments