InicioNou TorrentíTorrentCompromís per Torrent demana que s'inspeccione la planta de residus de GEMERSA

Compromís per Torrent demana que s’inspeccione la planta de residus de GEMERSA

El dia 25 d’abril de 2008 fou inaugurat per l’anterior alcaldessa de Torrent, Maria José Catalá Verdet, el Centre Valencià de Valoració i Reciclatge de Residus gestionat per l’empresa «Gestión Medio Ambiental de Residuos, S.A» (GEMERSA). Aquesta planta de valoració de residus es troba ubicada al polígon 51, parcel·la 13 de Torrent.

Des de Compromís per Torrent s’ha recordat que aquest Centre de Valoració i Reciclatge ha sofert greus problemes tant de seguretat laboral com d’incendis. Sobre aquestos incidents a l’octubre del 2008 un jove treballador de 17 anys va morir a conseqüència d’un accident laboral en l’esmentada planta de GEMERSA. També, el 27 de març del 2014 es va produir un greu incendi, del qual fins ara es desconeixen les causes. La virulència de les flames va fer necessari desplaçar als parcs de bombers de Torrent, Catarroja i Alzira, així com efectius de la Policia Local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Actualment veïns i veïnes dels carrers Azorín, Sant Valerià, així com del barri de Sant Gregori, Mas de la Muntanyeta i zones del Vedat properes al Toll i l’Alberca s’han queixat de forts olors a plàstic cremat o combustible. Aquest molest i contaminant olor es repeteix cada nit iniciant-se al voltant de les 23 hores i perllongant-se al llarg de tota la matinada.

També els veïns i veïnes que viuen prop de la planta de residus de GEMERSA es queixen de constants menuts incendis que emanen de dins de la instal•lació provocats per la crema del plàstic i altres residus derivats del petroli. Les emanacions de fum tòxic produïts estan generant una greu situació d’alarma social entre els residents. A banda del gran incendi esmentat s’han produïts altres dos importants als darrers 3 anys, que tenen el seu origen en les muntanyes d’escombreries que ocupen actualment una superfície al voltant dels 17.000 metres quadrats (uns 300.000-350.000 metres cúbics).

Per tots aquestos motius el portaveu de Compromís, Pau Alabajos, ha presentat una bateria de peticions perquè s’inspeccione la planta de reciclatge de Gemersa i s’investiguen les causes i l’orige del fum tòxic que arriba a diferents barris de Torrent.

Finalment des de Compromís s’ha expressat que, en cas que el marc competencial de la inspecció excedisca del municipal, l’Ajuntament de Torrent remeta d’ofici, a les autoritats autonòmiques i estatals, els informes medi ambientals referits a les esmentades emanacions, adjuntant els procediments oportuns sobre els que es base la petició perquè s’actue de manera immediata i s’eviten potencials emissions tòxiques a la població de Torrent.

 

Informa Nou Horta. Torrent

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments