InicioNou TorrentíTorrentCompromís per Torrent desvela la facturació de més d'1 milió d'euros d'empreses...

Compromís per Torrent desvela la facturació de més d’1 milió d’euros d’empreses vinculades al soci privat d’Aigües de l’Horta

Compromís per Torrent, arran la presentació del Compte General del 2015 corresponent a l’Ajuntament de Torrent i els seus organismes i empreses, va presentar una petició d’informació fonamentada en 15 punts.

D’entre aquestos el número 9 estava relacionat amb l’empresa pública de Torrent Aigües de l’Horta, de la que l’Ajuntament és el propietari però hi té cedida la seua gestió a la privada Hidraqua a canvi del 49% del beneficis anuals de la mercantil municipal.

En concret el grup municipal de Compromís demanà el volum de facturació, per proveïdors, d’Aigües de l’Horta amb les empreses del grup empresarial del que forma part Hidraqua, S.A. 

La resposta a aquest punt va ser informada, tant a la Intervenció Municipal com a Compromís, pel Gerent d’Aigües de l’Horta el 25 d’agost passat, on literalment es deia que:

«Las principales transacciones realizadas con empresas del grupo empresarial de Hidraqua, durante el ejercicio 2015, han sido las siguientes: Servicios o compras Recibidos 1.712.117,91€».

Aquesta xifra arriba al 22’56% de les despeses totals d’Aigües de l’Horta, exceptuant els impostos, el personal i les amortitzacions o depreciacions, i suposa el 15’46% de l’import net de la xifra de negocis de l’empresa municipal. Per posar aquesta xifra en comparativa cal dir la despesa global en personal del 2015 va ser de 1.902.385,73€. 

Des de Compromís per Torrent han avançat que el seu representant al Consell d’Administració, el regidor Víctor Medina, demanarà una auditoria independent sobre els preus als quals Aigües de l’Horta compra els seus subministraments i serveis exteriors, amb l’objectiu de comprovar que s’adeqüen als de mercat. Medina ha explicat que donat l’important volum de compra cap empreses del grup al que pertany Hidraqua es tracta de verificar si els preus estan inflats o no, perquè en cas positiu s’estaria produint una desviació de beneficis encoberts cap a la multinacional francesa Suez Enviroment, matriu d’Hidraqua.

Finalment des de Compromís han emmarcat aquest moviment, de fiscalització i control intern de les empreses municipals, dins les accions necessàries per a donar compliment als punts 5 i 8 de l’acord pel qual es va investir alcalde Jesús Ros, referits a l’auditoria comptable i de gestió (punt 5) i la remunicipalització del servei de subministrament d’aigua (punt 8).  

NOTA: Víctor Medina és regidor i representant del grup municipal de Compromís per Torrent al Consell d’Administració de l’empresa municipal Aigües de l’Horta.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments