InicioNou TorrentíTorrentCompromís per Torrent, en contra del compte general del 2014

Compromís per Torrent, en contra del compte general del 2014

Al Ple celebrat el passat 13 d’octubre es va portar l’aprovació dels Comptes Generals de l’Ajuntament de Torrent, els seus Organismes Autònoms (Fundación Deportiva Municipal, Junta Local Fallera, Consell Agrari), i les empreses municipals (IDEA’t, Retosa, Nous Espais i Aigües de l’Horta).

Des de Compromís es va advertir que el debat plenari dels Comptes Generals és en sí mateix la fiscalització de l’acció del govern plasmada en la comptabilitat municipal. Sobre els números corresponents a examen, els del 2014, últim any de gestió íntegrament controlada per la majoria absoluta del Partido Popular es varen presentar 28 reclamacions: 26 del grup municipal de Compromís, i dos del grup Socialista.

Sobre les reclamacions de Compromís, 5 varen ser acceptades, una rebutjada i la resta acceptades parcialment. En el debat del Ple Alabajos va destacar especialment les qüestions que afecten l’Inventari de béns de Torrent i el grau de compliment dels objectius de les diferents àrees de govern. 

Respecte a l’Inventari des de Compromís s’ha vingut denunciant en anys anteriors, i aquest Compte General no ha sigut una excepció, que no existix un mòdul comptable d’enllaç entre la comptabilitat i l’inventari de béns, amb la qual cosa no es poden dotar les amortitzacions a les que obliguen les lleis per tal d’evitar que el patrimoni municipal continue depreciant-se. 

Respecte el grau de compliment i satisfacció ciutadana pels serveis municipals prestats, que és obligatori segons la normativa de règim local en matèria d’hisenda, Alabajos va denunciar que l’anterior govern del Partido Popular no va posar en marxa cap dels mecanismes per a corregir aquesta situació de desgovern. En concret en 2012 els regidors populars varen deixar en suspens dues mocions de Compromís per a crear la Comissió Ciutadana de Queixes i Suggeriments i l’Òrgan ciutadà de Reclamacions Economico Administratives. Tampoc es posaren en marxa el Consell Social de Torrent ni els Districtes, com a mecanismes directes de la participació ciutadana. Òrgans que obligatòriament han d’actuar de jutges valorant de primera mà la gestió municipal.

El portaveu de Compromís va denunciar que aquestos números del 2014, són el punt i final a un model de gestió on no ha existit un full de ruta clar sobre el model de ciutat a desenvolupar: «Més bé al contrari els governs del Partido Popular han gestionat a salt de mata tant administrativament com des del punt de vista de la participació ciutadana, que, o no ha existit, o, en alguns casos ha estat condicionada per motius de filiació política».

Finalment els regidors de Compromís han avisat que estaran molt vigilants davant l’actual govern socialista, «Perquè no es repetisquen la nefasta gestió econòmica i els incompliments legals en matèria de participació ciutadana del passat».

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments