InicioNou TorrentíTorrent“És un somni per a nosaltres representar a la nostra ciutat”

“És un somni per a nosaltres representar a la nostra ciutat”

ENTREVISTA AMB ESTER VEGUER I MARIA BARTUAL

Com espereu que siguen aquestes falles?

Maria: Esperem que siguen unes falles especials i inoblidables, ja que és un any diferent que el vull gaudir al màxim.

Ester: Desitge que siguen unes falles inoblidables i no dubte que ho seran, perquè encara que queda el més gran, tot el que portem ja per davant, estem gaudint-ho molt. Per descomptat, espere que les visquem de manera molt intensa junt a les xiques de la cort d’honor, junt a Maria i les nostres families i els membres de JLF. De manera que també desitge que siguen molt especials per a cadascuna de les comissions de Torrent i en especial per als seus màxims representants.

Quin és l’acte que més il·lusió vos fa?

Maria: En tinc alguns, pero els que més m´agraden són la Crida, l’Exaltació i l´ofrena, perquè són un actes especials que fan traure els sentiments.

Ester: Sense dubte un dels actes amb que més ansies esperàvem,  tant les xiques com jo, era la Crida i ha estat un acte ple d’emocions que mai podrem oblidar. Ara esperem de manera molt especial l’arribada de l’ofrena, ja que l’anem a viure d’una manera molt diferent i poder estar juntes en un dia ple d’il·lusions, per a nosaltres és un privil·legi.

Quines són les persones que més vos estan recolzant?

Maria: Les persones que més me recolzen són la meua familia, les Corts, tant la infantil com la major, la meua companya de viatge Ester, la meua comissió i els meus amics.

Ester: Sense dubte i al capdavant de nosaltres, les nostres families, recolzament sense el qual res del que estem vivint seria igual. Tenim la sort de comptar amb el suport de les falleres majors del 2014, amb les que compartirem un camí que mai oblidarem, i com no, amb les xiquetes de la cort d’honor infantil, que són totes meravelloses. No puc oblidar el suport mostrat per cadascuna de les comissions de Torrent així com el de la JLF i per descomptat de l’Ajuntament de Torrent. 

Com es viu la Crida des de dalt?

Maria: És una acte que et posa els pèls de punta, vore a tota la gent baix animant i esperant que donem començament a la festa, és una sensació que ni en els meus millors somnis pensava que podria ser tan bonica.

Ester: Jo somniaba en aquest moment des de que era menuda i poder haver complit el que tant he admirat és inexplicable. Vore a tots els fallers als peus de la nostra Torre, la veritat és que has de viure-ho per poder saber el que es sent. Crec que la paraula que més s’aproxima al sentiment d’eixe moment és: “IMPRESSIONANT”.

Com descriuries les Falles de Torrent?

Maria: Les Falles de Torrent les descriuria como una festa molt gran i única, sobre tot per la gran germanor que es sol respirar en la setmana fallera i en tots els actes que durant l´any es celebren.

Ester: Les Falles de Torrent per a mi són “les millors del món”, tenim totes les qualitats necessàries per poder-se considerar una gran festa, una festa que està formada per costums que es reflecteixen en diferents concursos, en cultura que apareix en tants actes i casals, per la nostra història (1900 primera falla documentada a Torrent), per els monuments que planten les diferents comissions (58 en total en diferents seccions) i per supost, i el més important, per la nostra dedicació de les falleres i fallers que formen les comissions i la JLF que lluiten per ser el que som, una gran festa.

Quin element de la festa fallera penseu que més les representa?

Maria: Els momuments, perquè representen l’esforç que realitza la gent fallera durant tot l’any i que té la seua culminació en la plantà i posteriorment la cremà.

Ester: Per a mi l’element que caracteritza les Falles és el monument, monument que inspirat pels antics ‘trastos’ que es treien al carrer, feien la flama que es convertia en cendra i donava l’inici a la primavera i un nou cicle tornava a començar. Doncs així són les falles, mai acaben i el cicle no entén de finals. Els ‘trastos’ ara són art i per supost que continuen sent la part essencial. Eixa és la nostra base, així és com celebrem el día de Sant Josep. Sense oblidar-se de tot el que ens envolta com és la cultura, les costums i els arrels, fonamentals per continuar endavant i anar evolucionant.

Com heu viscut aquest any juntes? Vos ha ocorregut alguna anècdota graciosa?

Maria: Enguany ha estat un autèntic plaer, poder compartir aquest somni en unes xiquetes meravelloses, que vaig descobrint en cada moment que passem juntes. Ja formen part de la meua vida i de la meua familia.

Són vàries anècdotes, una de tantes és que en una de les festes de pijames que hem realitzat, una de les components de la cort, botant damunt del llit es va pegar un colp amb la llum del sostre. I per altra banda, el dia de la meua proclamació, a ma mare se li va oblidar ficar-me alguna coseta i mon pare hagué d’anar correguent a casa a per ella.

Ester: La veritat que està sent un any meravellós, Maria és un encant de xiqueta, sempre consegueix traure el millor de mi mateixa, sempre està recolzant-me i em dona molt d’afecte. M’alegre molt de poder viure aquest any junt a ella, és la millor companya de viatge i a més per a mi es com una germana xicoteta. Agraïsc cada moment que podem passar juntes perquè tot és molt especial. Podría contar varies anècdotes junt a les xiques: recorde que el dia de la cavalcada de reis va punxar la carrossa amb la que eixiem i vam haver de repartir-se entre la resta de carrosses, es vam riure molt i tot va quedar en un altre dia ple de rialles. Junt a  Maria també hi ha unes quantes: ens estava esperant Aitor per a fer una entrevista al carrer, vora a nadal, ella l’havia fet abans i em va dir que m’anaven a preguntar com es deia Bon Nadal en Xinés, i jo m’ho vaig creure. Cada vegada que ho recorde m’ix el somnriure. 

Quin és el vestit que més vos agrada? Qui vos pentina de fallera?

Maria: El que més m’agrada és el color verd, perquè eixe color és el meu preferit i va ser el primer vestit que em vam fer com a fallera major infantil de la meua comisió.

Me pentina la meua mare.

Ester: El meu vestit preferit és el mandarina, és el vestit de l’exaltació, dia que recordaré sempre. 

Em pentina de fallera la meua cosina Mireia, tinc la sort de tindre a una cosina amb moltes destresses: sap pentinar de fallera però a més, quan l’altra cosina no pot ella em maquilla i per si fòra poc, també em fa de ‘personal shopping’, ella és odontòloga però sap fer de tot. La veritat que tinc en casa una joia.

Per què volieu ser falleres majors? És com ho imaginaveu? 

Maria: Perquè és un somni per a mi, ja que sóc fallera des de que vaig nàixer i considere un honor ser la màxima representant dels xiquets de Torrent durant un any. No, en principi és molt més gran del que m’esperava.

Ester: Volia ser fallera major perquè sempre he viscut les falles de Torrent des de dins, des de el casal i sempre he admirat aquesta figura. La meua passió són les falles i que millor manera de demostrar-ho que representar a la ciutat que t’ha vist crèixer; per a mi era tot un honor, un somni que encara que desitjava no esperava que es fera realitat. De vegades, hui en dia, pense que estic somniant en cadascún dels moments que estem vivint. M’agradaria continuar lluïtant per la nostra festa , és molt important per conéixer més les nostres falles i així saber com poder crèixer i ser millors. Espere poder transmetre a tots els fallers que el que sent per les nostres falles també és el que senten ells i no hi ha major privil·legi que vore com es fan grans.

No, la veritat és que no ho imaginava així, està sent molt millor del que pensava. He tingut la sort de compartir aquest any en estes 8 xiques que són tan especials, que en cada moment estan recolzant-me i que senten aquesta festa per dins de la seua sang. He tingut l’oportunitat de compartir aquest any amb Maria i les 8 xiquetes que ens donen molt d’afecte i alegría. Junt a totes elles, les seus families i la meua, estem vivint moments únics. I persupost, junt als que sempre ens acompanyen Domingo i Ester que sempre estan per al que siga necessari. Tampoc esperava que el calor de la gent de les diferents comissions de la ciutat anava a donar-me tanta energia positiva i aportar-me eixos somriures que et fan continuar endavant. Així junt a els máxims representants de cada comissió, estem gaudint d’un exercisi inoblidable, espere que sempre recordem aquest 2015 perquè de veritat que tot esforç val la pena i que per a mi és insuperable. Gràcies des d’ací de cor, a totes i a tots. 

Sesión de fotos Corts d’Honor i FFMM 2015 

Informa Nou Horta. Torrent

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments