InicioNou TorrentíTorrentÈxit de participació a la Trobada per l'Escola Pública celebrada a Torrent

Èxit de participació a la Trobada per l’Escola Pública celebrada a Torrent

L’acte va tindre lloc el passat dijous 19 de febrer a les 18 hores, amb un vídeo resum de algunes de les obres de teatre que Cucurucú ha realitzat amb l’alumnat del centre, muntat per un alumne del Grup Deimos de l’escola de teatre. Després, alumnes de dos grups Casiopea del Lope de Vega i Alfa Centauri del Centre Cultural Sant Marc, feren una xicoteta representació on expressaven els canvis que desitgem per fer un món més inclusiu i respectuós amb els altres, com deien els xiquets i xiquetes “un món millor”. Finalitzaren interpretant la cançó el Swing de la pau.  

 

Després, la xarrada amb el títol Per l’Escola Pública, Inclusiva i de Qualitat, a càrrec d’Helena Ferrando Calatayud, coordinadora provincial de València de Fundación Secretariado Gitano; Jaume Martínez Bonafé, professor de Didàctica i Educació Social de la Universitat de València i membre dels Moviments de Renovació Pedagògica (MRP) del País Valencià, i Ismael Sanz Vàquez, professor d’Integració Social a l’IES Jordi de Sant Jordi de València, membre d’Escola Valenciana i dels MRP del P.V.; defensaren una Escola Pública, que és la que paguem totes i tots, popular en el sentit que és del poble i valenciana per la llengua i la cultura.

Tancà l’acte formal Pilar Moreno, directora del centre, fent referència al treball diari del centre i la satisfacció de formar part d’un claustre que treballa cada dia fent possible una escola inclusiva.

Una degustació de dolços i salats elaborats per les mares va ser el final de la trobada que la Plataforma per l’Escola Pública de Torrent va proposar i que la comunitat educativa del Lope de Vega va organitzar. 

Des de la Plataforma volen felicitar a totes les persones que amb el seu esforç diari van afegir un poc més per a fer possible allò que va dir Freire: L’educació no canvia el món, però canvia les persones que canviaran el món.

 

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments