InicioNou TorrentíTorrentEs crea a Torrent una gestora per animar les commemoracions valencianes d’aquesta...

Es crea a Torrent una gestora per animar les commemoracions valencianes d’aquesta localitat

Durant aquest cap de setmana, algunes associacions, grups i entitats de caràcter cultural, i participatiu, han pres la decisió de configurar una comissió gestora tendent a la legalització d’una plataforma capaç d’animar les commemoracions existents dins el calendari cívic valencià.

D’aquesta manera, dates tan significatives com el 9 d’Octubre, el 28 de Novembre i el 25 d’Abril, marcaran fites concretes dins les objectius d’aquesta associació voluntària, que agruparà el teixit associatiu d’aquesta localitat que estime interessant trobar-se dins d’aquesta plataforma.

La intenció principal d’aquesta iniciativa, rau en la potenciació i difusió de la cultura, la historia, la llengua i els costums del poble valencià a fi de perpetuar la continuïtat en el temps i de fixar-les en el costumari festiu torrentí.

Així doncs, ja han començat les reunions per fer propostes davant la municipalitat torrentina a fi de muntar les activitats que han de tenir lloc en aquest primer 9 d’octubre que ha de celebrar-se d’ací a 25 dies i, posteriorment, també tindran incidència sobre el 28 de Novembre, data en què s’arribarà al 767 aniversari de l’atorgament de la Carta Pobla a aquesta localitat.

Finalment, el 25 d’abril també serà motiu a tenir en compte per aquesta Comissió, la finalitat de la qual tan sols pretén aglutinar les opcions, propostes i suggeriments que realitzen les diferents associacions, grups i entitats adherides, per elevar les corresponents alternatives davant l’Ajuntament de la vila.

Ara s’obre un període constituent, en què a més de les associacions i persones de reconegut prestigi cultural i social que ja han decidit formar part d’aquesta plataforma, altres existents a la localitat hauran de prendre la mateixa determinació, a fi de configurar una base d’interlocució vàlida per fixar, si més no aquestes dates, dins del calendari cívic de la localitat.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments