InicioNou TorrentíTorrentGuanyant Torrent satisfet per l’aprovació de la moció animalista

Guanyant Torrent satisfet per l’aprovació de la moció animalista

Guanyant Torrent ha contribuït des de la seua posició dins de la municipalitat d’aquesta localitat de la comarca de l’Horta, a considerar els animals de companyia com a part del veïnat no humà, tal i com ha restat aprovat a la moció que han donat suport els socialistes i els ecovalencianistes de l’Ajuntament de Torrent.

Des del primer moment, aquesta plataforma ciutadana ha instat a que la salut i benestar dels animals, fos contemplada des de l’àrea dels drets personals, dins la qual s’inclou la sanitat i no des de l’àrea de joventut i esports.

Així mateix, es va instar només constituir-se la corporació, a la revisió completa del plec de condicions de la contractació para la nova empresa que ha de substituir l’actual responsable de la recollida d’animals solts i desemparats, qüestió aquesta que no ha estat contemplada pel moment, però sobre la qual  la Plataforma pensa insistir.

Per a Guanyant Torrent, “els animals són éssers sensibles, tal i com resta palés a la Declaració de Cambridge de 12 de juliol de 2012”. La seua protecció i defensa, “suposen un dret natural i universal legalment reconegut per la ONU i la UNESCO” i és per això que en opinió del regidor Jaume Santonja “fomentar una millor comprensió i bona convivència entre animals i humans és una contribució positiva als valors de l’evolució cívica i cultural del nostre poble”.

En aquesta línia, la plataforma ciutadana Guanyant Torrent considera urgent la conformació del Consell Sectorial per a la Defensa dels Animals, òrgan de participació que permeta facilitar la interacció entre els diferents agents que afecten els animals, a fi de trobar el consens respecte de les actuacions que cal prendre respecte d’aquest veïns no humans.

Per a Guanyant Torrent, “s’ha de formular i implementar un Pla d’Animals de Companyia per a la ciutat i desenvolupar accions de conscienciació en escoles i instituts relatives al respecte i el tracte cap a aquests veïns no humans”. Jaume Santonja afig que “s’ha d’evitar que els animals siguen considerats com a bens de propietat i s’ha de fomentar la seua tinença responsable i establir un document d’alimentadors, així com estructurar espais recreatius en parcs i pinedes”.

Finalment, Guanyant Torrent sol·licita la construcció d’un centre de recuperació, acollida i residència d’animals, que siga de titularitat i gestió pública, que s’hauria de posar en marxa no més lluny de 2016 a fi de “no oblidar que la responsabilitat política de protecció animal en la ciutat és de l’Ajuntament i no de cap empresa privada”.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments