InicioNou TorrentíTorrentNaix a Torrent un punt de troba per a l’anàlisi de temes...

Naix a Torrent un punt de troba per a l’anàlisi de temes d’actualitat

El proper dijous 27 de gener, comença a la localitat més gran de la comarca de l’Horta, una iniciativa que pretén aglutinar les necessitats dels grups, associacions, entitats i plataformes existents pel que fa a l’anàlisi de temes, organització de seminaris i desenvolupament de jornades que han d’aprofitar per fer créixer el farciment informatiu individual i col·lectiu.

En aquesta ocasió, s’inicia mitjançant una xarrada col·loqui que plantejarà, amb la participació d’especialistes en la matèria, el que hi ha darrere de les guerres a l’Orient Mitjà, l’onada de refugiats i el gihadisme.

Així doncs, l’advocat Javier Botell serà el responsable d’abordar la realitat de la immigració i dels refugiats sirians i d’altres països procedents de l’Orient Mitjà i pròxim. Juan García Moya, com a especialista amb les zones en conflicte a aquesta àrea, plantejarà el que hi ha darrere d’aquestes conflagracions i posarà en valor una realitat desconeguda per a la ciutadania.

En aquesta primera activitat d’Àgora Oberta, també participaran dos representants del Centre de Cultura islàmica de Torrent, amb objecte d’analitzar el fenomen del gihadisme i l’excusa que els involucionistes islàmics prenen per a desestabilitzar l’equilibri internacional.

Àgora Oberta pretén abordar mensualment els temes més candents, amb l’objectiu d’analitzar problemàtica local, regional, nacional i internacional, per tal de donar claus a les persones que assistiran per comprendre millor una realitat que sovint resulta de difícil interpretació.

Generalment, les sessions de treball, jornades i seminaris tindran lloc el darrer dijous de cada mes i, per a febrer, s’ha previst posar en valor els horts urbans i els mercats de la terra, amb participació de persones de destacada solvència dins d’aquest camp.

Mentre això passa, components i membres d’Àgora Oberta participaran aquest dissabte en el curs per a consumidors, cuiners i agricultors  que organitza Natura i Cultura amb el suport de la Universitat Politècnica de València, la Càtedra Terra Ciutadana, l’Ajuntament de Torrent, Caixa Popular, Slow Food, Navarro Herbolari, l’Associació d’hostaleria de Torrent, l’Associació de Veïns del Vedat i el Club d’Estalvi Caixa Torrent.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments