InicioNou TorrentíTorrentPassat i present de la Setmana Santa torrentina en l’exposició de vestits...

Passat i present de la Setmana Santa torrentina en l’exposició de vestits de reines de l’Encontre

La sala cívica de l’Antic Mercat va acollir dissabte l’exposició de vestits de reines de l’Encontre, una figura única a Espanya i principal tret característic de la Setmana Santa torrentina.

Abans de la inauguració, com a punt d’inici a la setmana cultural organitzada per la Junta Central de Germandats, la banda d’iniciació del Cercle Catòlic i l’orquestra infantil de la Unió Musical oferiren un concert en la sala d’actes de Caixa Rural de Torrent. Després de gaudir del talent dels més menuts, els assistents es desplaçaren a l’Antic Mercat, on l’alcalde Jesús Ros, la reina de l’Encontre, Gemma Torrent, i el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago, donaren per inaugurada l’exposició junt al regidor de l’àrea de Cultura, Alfred Costa, diversos membres de la corporació i un gran nombre de veïns i veïnes. 

Un total d’onze vestits de reina des de l’any 1971 fins a l’actualitat ens mostren l’evolució en la confecció i el disseny d’unes peces que sempre s’han caracteritzat per les capes, tot i que segons l’època, i com podrem observar en l’exposició, han variat en el disseny i la llargària.

Els vestits exposat pertanyen a:

1971: Paquita Yago Costa

1975: Concepción Chust Andreu

1982: M. Carmen Boscá Moret

1989: M. Carmen Romero Ortí 

1993: M. Amparo Mora Carcelén

2004: Pilar Blanquer Rodríguez

2005: Inmaculada García Barat

2007: Verónica Mora Cervera

2008: Teresa Puchades Benavides

2013: Marta Puchol Miquel

2016: Carmen Verdet Artés

 

L’exposició estarà oberta al públic en horari de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 h 20.00 h de dilluns a dissabte fins al 18 de febrer, dia en què se celebrarà la IX Trobada Interdiocesana de Germandats de Setmana Santa. Gràcies a esta exposició es podrà donar a conéixer el més valuós de la Setmana Santa a Torrent: la figura de la reina de l’Encontre.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments