InicioNou TorrentíTorrentSant Valerià arrasa a la Cavalcada del Ninot amb conjurs plens de...

Sant Valerià arrasa a la Cavalcada del Ninot amb conjurs plens de crítica i sàtira a Torrent

Pocions satíriques i embruixaments plens de crítica local van ser els grans triomfadors de la Cavalcada del Ninot. La falla Sant Valerià va guanyar en la modalitat de crítica i també en comparsa, un doblet que se suma al primer premi aconseguit la setmana passada a la Cavalcada del Ninot Infantil. Sota el lema «Embruixos torrentins … bonics i fins!» la comissió va crear amb les seues disfresses un cementiri polític que donava pas a diferents pocions i conjurs satírics per analitzar la situació política, social i festiva de la capital de l’Horta Sud. Una crítica 100% local que li va fer guanyar el primer premi.

La resta de premis de comparsa van quedar així: el segon premi va anar a parar a la Cronista i els seus «20 anys donant per …», una síntesi del 20º aniversari de la comissió, sota la seua perspectiva d’entendre la festa. El tercer va ser per Pare Méndez amb «Desnonament» amb al•lusions a l’educació, als desnonaments i hipoteques, mentre que el quart va ser per Lope de Rueda amb «A l’est de l’Oest» i referències a la tipologies de casals i al món faller.

Els premi de crítica van ser: segon per Àngel de l’Alcasser i «Espanya encara té Donyet» amb un bosc ple de fades i follets plens de crítica nacional. El tercer per a Ramón i Cajal i el seu «Politicany» amb un espectacle de cabaret en què cada actuació es referia a l’arribada de les eleccions. El quart premi va ser per Nicolau Andreu amb «Nou Mons» amb una àcida sàtira al món dels presidents de falla i en general a la festa de Torrent.

A les 19 hores de dissabte va començar la desfilada per l’avinguda al Vedat des de la font de les granotes al llarg de 4 hores, on la pluja de caramels, les vistoses carrosses, la sàtira i la diversió van ser els principals elements d’aquest cap de setmana pre-faller. L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, i les Falleres Majors de la ciutat, Ester Veguer i Maria Bartual, amb els seus Corts d’Honor, van participar activament de la desfilada des tribuna.

Les associacions veïnals de Torrent també van donar els seus premis a les comissions de la ciutat. Guardons que puntuen, sota el seu punt de vista, tant la crítica local, com a valors mediambientals. Així doncs, la FAC, va lliurar els seus premis de crítica local: primer per a la falla De la plaça, segon per la falla Sant Valerià i tercer per a Ramón i Cajal. Per la seva banda FAVBUR també va atorgar el seu premi als valors mediambientals, que va anar a parar a la falla Xenillet.

Un altre dels punts forts de la Cavalcada del Ninot són les carrosses. El premi a la carrossa millor confeccionada per la comissió va ser per a l’Avinguda que es consolida com la millor comissió de la ciutat a l’hora de crear fantasies sobre rodes. En aquesta ocasió, amb una composició inspirada en l’Índia, amb deesses, teles i teixits típics que van omplir de color i lluminositat la composició. El segon premi va ser per a la falla Ramón y Cajal amb una fantasia en el fons del mar; mentre que el tercer se’l va endur Sant Roc i la seua carrossa inspirada en un rellotge amb moviment. Finalment, l’or en la modalitat de carrosses llogades va ser per Nicolau Andreu, la plata va anar a parar a Pare Méndez i va tancar el podi la carrossa de la falla Avinguda Reina Sofia.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments