InicioNou TorrentíTorrentTorrent es prepara per a viure la seua Primera Setmana Cultural amb...

Torrent es prepara per a viure la seua Primera Setmana Cultural amb motiu del 9 d’Octubre

Dissabte va començar la Primera Setmana Cultural en Torrent per commemorar el 9 d’Octubre, el Dia del Poble Valencià. El grup socialista que governa l’Ajuntament de Torrent va preparar unes jornades festives obrint la porta a la participació a les diferents associacions i col·lectius de la ciutat, fent protagonistes i coresponsables de l’organització de la festivitat als veïns i veïnes de Torrent.

L’alcalde Jesús Ros i el regidor Alfred Costa presentaven als mitjans de comunicació el dimarts 29 de setembre passat, la primera Setmana Cultural a la nostra ciutat amb motiu del dia gran de la Comunitat, que va començar el dissabte amb l’acte de La Gavella ‘Sis veus per al Poeta’, homenatge a Vicent A. Estellés. I ho feren sense ostentacions ni pretensions, amb estima, responsabilitat i orgull de poder dignificar el Dia del Poble Valencià i de poder fer partícip a la població de Torrent al voltant d’una sèrie d’actes organitzats per a l’ocasió perquè Torrent faça el millor homenatge de la història de la nostra ciutat per recordar l’entrada a València del rei Jaume I en 1238.

I no ha fet falta portar a ple cap moció per institucionalitzar una data marcada a foc en el cor dels valencians i valencianes, torrentins i torrentines, ni enviar una nota de premsa als mitjans erigint-se com els defensors del ‘9 de octubre’ (Nueve de octubre) i del dia de la ‘Comunidad Valenciana’ i sense demanar disculpes per parlar en valencià o per tenir dificultats per entendre-ho… perquè el 9 d’Octubre és de tots els valencians i valencianes i perquè l’actual equip de govern a l’Ajuntament de Torrent treballa per defensar a tots i totes, allunyant-se d’aquells que diuen seguir treballant per defensar només “a les 12.229 personas que han confiado en nosotros”.

Així, en la Primera Setmana Cultural amb motiu del 9 d’Octubre, dia de Sant Dionís, estaran presents les bandes musicals i els grups de ball de la ciutat, se celebrarà la processó cívica lluint la Reial Senyera amb representants del teixit associatiu cultural, festiu i veïnal local, s’homenatjarà a Jaume I i sonarà l’himne regional amb més força que mai. I no només això. També s’han programat una sèrie d’actes que completaran el millor homenatge que ha conegut Torrent a la festa dels valencians i valencianes. Es recordarà la memòria d’un dels artistes valencians i en valencià més prolífics com és Vicent Andrés Estellés, la cultura tindrà el seu espai amb la projecció de llargmetratge d’Agustín Mesquita ‘La Dama dels escacs’ i l’espectacle serà a càrrec del circuit CulturArts, amb la Plaça Major com a epicentre de l’activitat, on la Torre s’obrirà als veïns i veïnes de Torrent amb una mostra històrica que ens portarà a les nostres arrels: ‘D’Origen, Hospitalaris’

Uns dies de reivindicació i de defensa de la nostra identitat que són una realitat gràcies a la voluntat del actual govern socialista i, sobretot, a la col·laboració del teixit associatiu i cultural de Torrent i que esperem tinguen continuïtat en el futur i als que vos animem a participar d’ells.

 

Informa Nou Horta. Torrent

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments