InicioNou TorrentíTorrentTorrent premia l’ús del valencià en les falles

Torrent premia l’ús del valencià en les falles

L’Ajuntament de Torrent en la seua labor de fomentar l’ús del valencià, ha aprovat la X convocatòria dels Premis a l’ús del valencià en les falles. Uns premis en què poden participar totes les comissions falleres de la ciutat i en els quals es valora l’ús i la correcció del valencià en la retolació dels monuments, d’acord amb els criteris de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Atesa la importància i la magnitud d’estes festes en el municipi i la presència del valencià en el món faller, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià del consistori torrentí ha posat en marxa, un any més, esta iniciativa amb el propòsit de garantir la recuperació i dignificació del valencià i l’ús normal i oficial de la llengua. 

Les comissions falleres hauran de presentar el text de les llegendes de la falla en paper i per registre d’entrada fins al pròxim dia 9 de març de 2015. El jurat que estarà format pel regidor de Cultura, Valencià i Turisme, Modest Muñoz, un membre designat per la Junta Local Fallera i per la tècnica de Promoció Lingüística del consistori, podrà declarar desert el concurs si consideren que els elements presentats no tenen la qualitat suficient.

Un total de quatre premis que sumem un import total de 1.600 euros, amb la dotació següent: primer premi de 700 euros, el segon de 400 euros, el tercer de 300 euros i el quart de 200 euros. Cada premi va acompanyat del banderí acreditatiu i es faran públics i s’entregaran el mateix dia que la resta de premis fallers.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments