InicioNou TorrentíTorrentEntrevista a Verónica Viamonte i Curbelo, candidata Fallera Major de Torrent

Entrevista a Verónica Viamonte i Curbelo, candidata Fallera Major de Torrent

Edat: 36

Comissió: Saragossa-Parc Central

Professió/estudis: Auxiliar d’Infermeria

Aficions: Llegir, passejar i disfrutar de la família

Càrrecs en directiva/ Família fallera: Delegada Infantils, vicedelegada playbacks, secretaria i 5 anys membre de Junta Local Fallera de Torrent. La meua filla ha sigut FMI en 2010 i CHFMIT 2011. El meu home President de la meua comissió

Anys de fallera: 14

Acte preferit: Ofrenda

Un color: Blau

Un olor: Xocolata

Un lloc: Torrent

Un llibre: ‘Indumentària Tradicional Valenciana, matèries primes, color i ornamentació en la roba tradicional’ (Regalo de mis reinetes)

Una cançó/artista: ‘El perdón’ Enrique Iglesias

Una peli: ‘UP’

Un somni: Actualment complits, ser FM de la meua comissió i pertànyer a la CHFMT

Defineix la teua personalitat: Responsable, m’agraden les coses bé fetes, en un primer moment em costa obrir-me a la gent, amiga dels meus amics i tinc un poc de caràcter.

Com veus les falles actuals? Rescataries del passat cap element o situació de la festa?

Les falles actualment les veig que han sabut a poc a poc evolucionar al temps en què estem, també hem passat per un temps difícil amb la crisi general, que encara que han hagut moltes baixes en els censos fallers, ens hem sabut mantenir i adaptar-nos a la situació, actualment sembla que la situació va millorant. Rescataria la indumentària tradicional, el reproduir el mes fidelment les formes de vestir-se en els S.XVIII-S.XIX, actualment el vestit regional a sofert moltes variacions i molts invents.

Tens algun referent faller de Torrent o València? Qui? Perquè? Pepe Blanquer, per la seua dedicació en tot el que és la nostra cultura i tradició. Fèlix Crespo Hellin, per la seua dedicació, treball i amor per la festa de les falles.

Les falles de Torrent han sigut declarades Festes d’Interés Turístic Autonòmic, per a tu … Quins creus que han sigut els motius d’este reconeixement?

La feina d’un grup de persones basat en la investigació i aportació de documentació sobre els més de 100 anys d’història de les Falles de Torrent, el valor cultural i tradicional, mobles fets puntuals com la Tombà de les falles el 57, així com el tradicional trasllat de la Mare de Déu organitzat per la comissió de la falla Barri Cotxera, el tenir Torrent un cens faller de quasi 7.000 membres totals entre les 29 comissions en les que realitzen activitats tot l’any a nivell lúdic, esportiu, gastronòmic i cultural, sense deixar també l’impacte econòmic sobre el turisme.

A banda de representar la ciutat. Què significa per a tu ser Fallera Major de Torrent? I de la Cort? Ser FMT és un orgull i un privilegi que només pot recaure cada any en una dona fallera i torrentina. És el viure la festa de les falles, com a fallera de totes les comissions de Torrent, ja que representes a cadascuna de les 29, és viure un any intens i únic on coneixeràs a molta gent tant de la nostra ciutat com de diferents poblacions on representes a Torrent. Ser CHFMT, és viure un any al costat de 7 companyes, que comparteixen el mateix somni que tu, viure les falles com representants de la ciutat.

Quines expectatives de futur tens en el món de les falles? Representar la meua comissió com a membre de la cort d’honor, que en un futur la meua filla puga ser FMI infantil de la meua comissió i pertànyer també a la cort, i poder contribuir al futur de la meua falla des de la directiva a nivell cultural.

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments