Després de l'èxit de la I Fira de la Xufa, Meliana pensa noves accions per a promocionar l'agricultura local

Lunes, 17 Octubre 2016 10:04 Escrito por  Publicado en Meliana Visto 880 veces
Valora la noticia
(0 votos)
Fimel 2016 Fimel 2016

Després de l'èxit de la primera edició de la Fira de la Xufa, celebrada en a la fi de setembre en el marc de la XVII Fira Comercial i Agrícola de Meliana (FIMEL), l'ajuntament d'aquest municipi de L'Horta Nord ha decidit continuar amb la seua aposta per la promoció del tubercle valencià i en general dels productes agrícoles locals. Les prop de 25.000 visites rebudes en aquesta primera edició de la Fira, que ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de València, han suposat un recolzament a aquesta iniciativa i han animat a l'alcalde de Meliana, Josep Riera, a pensar en noves accions i iniciatives que es desenvoluparan sota el paraigua de la marca “Productes Horta de Meliana”. 

Aquest municipi de L'Horta Nord és la cambra productora de xufa i va ser un dels signants, al costat d'altres 17 localitats i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Xufa de València, de l'Acord de Vera, una declaració en la qual tots junts es comprometien a reforçar el cultiu d'aquest tubercle entre tots els municipis productors, promocionar-ho en tots els nivells i fomentar el consum d'orxata. Arran d'aquell acord, l'Ajuntament de Meliana es va comprometre a incloure en Fimel la celebració d'una fira comercial específica per a la promoció de la xufa.

“La xufa ja hi havia estat present en anteriors edicions de FIMEL, però aquesta ha sigut la primera vegada que s'ha desenvolupat entorn d'ella un esdeveniment amb entitat pròpia, amb expositors, xarrades, demostracions i degustacions”, ha explicat l'alcalde de Meliana. El primer edil ha mostrat el seu agraïment a les entitats participants, com el Consell Regulador de la DO i les empreses Terra i xufa, Món Orxata, Panach i Subies, i a la pròpia Diputació de València “per apostar per la iniciativa des del primer moment”. La institució provincial va col·laborar amb 7.000 euros en la celebració d'aquesta fira i va estar representada en la inauguració per la Vicepresidenta Primera, Mª Josep Amigó.

Per al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “el suport a l'agricultura local és molt important doncs el sector primari encara és el principal motor econòmic per a molts municipis valencians, a més de constituir la principal font d'ingressos per a una gran quantitat de famílies”. Així mateix, Jorge Rodríguez, ha destacat la “altíssima qualitat” dels productes de l'horta valenciana, “entre els quals la xufa, per la seua condició de producte autòcton i per tant 100% valencià, ocupa un lloc preeminent i per açò mereix la nostra especial atenció”, ha afegit.

Respecte a les accions a desenvolupar en els pròxims mesos, Josep Riera ha explicat que el primer objectiu que s'han marcat en l'ajuntament és continuar donant difusió a la marca “Productes Horta de Meliana”, a fi de seguir ampliant les actuals 60 adhesions, entre les quals figuren agricultors, restaurants, tendes i fins i tot escoles infantils, “i establir un calendari concret d'actuacions conjuntes a fi de dotar de major visibilitat i fortalesa a aquesta marca, amb el doble objectiu d'augmentar el consum dels productes locals dins del propi municipi i fora d'ell”.

 

Informa Nou Horta. Meliana