L'Ajuntament de Meliana ha assessorat les persones afectades per les clàusules sòl

Martes, 18 Abril 2017 10:11 Escrito por  Publicado en Meliana Visto 1173 veces
Valora la noticia
(0 votos)
Joan Orts Joan Orts

Des de la Regidoria de Foment Econòmic s'ha oferit un servici de manera gratuïta per a assessorar tots aquells consumidors titulars de contractes hipotecaris que inclouen clàusules sòl, anul·lades pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, i sobre les despeses hipotecàries.

El servici s'ha oferit durant quatre setmanes, concretament els dimarts en horari de matí i vesprada, a l'Ajuntament, a càrrec de professionals, advocats i advocades, de la Cooperativa Valenciana El Rogle. Han sol·licitat i han obtingut assessorament un total de 67 persones afectades que havien demanat cita prèvia  per mitjà de l'Agència de Foment Econòmic. El servici va ser difós des de la pàgina web i les xarxes socials municipals.

Com explica el regidor de Foment Econòmic, Joan Orts “les persones usuàries han valorat majoritàriament el servici d'una forma satisfactòria. Entre les conclusions extretes de les cites, cal dir que, a diferència d'altres pobles, a Meliana no hi ha un percentatge massa elevat d'hipoteques amb clàusules sòl”. No obstant això, tant els usuaris afectats per este tipus d'hipoteques, com els afectats per l'índex IRPH o aquells que només poden reclamar les despeses hipotecàries, han mostrat la seua intenció de reclamar als bancs i, sí és el cas, acudir a la via judicial.

Finalment, el regidor explica que “esta iniciativa s’ha portat endavant com a resposta a la moció aprovada per unanimitat en el ple de l’Ajuntament amb la finalitat d’informar les veïnes i els veïns de Meliana afectats”.  Des de l’Ajuntament també es comunica que es pot aconseguir informació detallada sobre les clàusules sòl en l’enllaç següent de la Generalitat: http://www.justicia.gva.es/va/informacion-clausulas-suelo

 

Informa Nou Hota. Meliana