L’Ajuntament de Meliana incorpora un milió d’euros als pressupostos d’enguany

Martes, 30 Mayo 2017 11:23 Escrito por  Publicado en Meliana Visto 891 veces
Valora la noticia
(0 votos)
Maria Pilar Asensio Maria Pilar Asensio

En el ple ordinari de maig, celebrat dijous passat, l’alcalde de Meliana, Josep Riera, donava compte de diferents subvencions i fons importants provinents de la Generalitat i la Diputació que suposaran un increment d’un milió d’euros respecte dels pressupostos de l’Ajuntament de Meliana per al 2017, que es van aprovar al desembre passat per un total de 6.633.515,81 €.

Com explica la regidora d’Hisenda i primera tinenta d’Alcaldia, Maria Pilar Asensio, “l’equip de govern -format per Compromís i el PSOE- vam decidir donar compte en el ple, l’òrgan que aprova els pressupostos, encara que no és preceptiu, perquè la suma de les quantitats és suficientment important, i enteníem que la ciutadania havia de ser-ne sabedora”. Així, d’una banda, s’incorporen els 267.830 € dels diferents programes de Serveis Socials, de què informava recentment la regidora de l’àrea, Marta Valero, i que enguany, per primera volta, figuren en els pressupostos de la Generalitat amb partides nominatives per a Meliana.

Una altra quantitat important -explica la responsable econòmica- “són les aportacions del Fons de Cooperació Municipal, que per al nostre municipi suposaran una incorporació de 260.338 € més”. En este cas provenen al 50% de la Generalitat i de la Diputació. Es tracta d’uns diners que l’Ajuntament podrà destinar a les competències pròpies. Enguany, és el primer exercici en què els ajuntaments rebran este fons que figura en l’Estatut d’Autonomia i que -recorda la regidora- “estava pendent des del 1999 en què l’aleshores president de la Generalitat, el popular Eduardo Zaplana, s’hi va comprometre a consignar. En tots estos anys de governs del PP, han sigut incapaços de destinar estos diners als municipis, com recull l’Estatut. Ha sigut el Govern del Botànic qui ha complit el compromís amb els pobles valencians”.

Després, hi ha els 194.529,60 € concedits per Servef per a portar endavant el programa de formació ‘T’Avalem. Gestió administrativa en dependències municipals’, de què també havia informat ja el regidor de Foment de l’Ocupació, Joan Orts.

Finalment, hi ha dos subvencions més, en este cas de la Diputació. D’una banda els 173.664 € del Pla Provincial d’Obres i Servicis del 2017, una subvenció que s’atorga cada any; i 180.000 € del Pla de Manteniment de Centres Educatius, que es concedix enguany també per primera volta, i que ha inclòs el CEIP El Crist de Meliana per a l’actuació de la millora de l’eficiència energètica amb el canvi de finestres, portes i tancaments.

Asensio conclou que “estem comprovant i constatant com ara sí que hi ha coordinació i col·laboració entre les administracions amb la finalitat d’optimitzar els diners públics i que estos arriben realment a la ciutadania, no com ocorria amb els governs del PP, en què la descoordinació en les prioritats era molt evident, i quan els diners sovint no arribaven on tocava, fins i tot perquè es desviaven de manera il·lícita”. L’equip de govern municipal ja està treballant en la destinació dels diferents fons per a implementar els servicis, els projectes i les inversions que s‘estan portant endavant.

 

Informa Nou Horta. Meliana