Alaquàs acull una Jornada sobre Economia Social i Prestació de Serveis Públics

Miércoles, 19 Noviembre 2014 01:00 Escrito por  Publicado en Alaquàs Visto 573 veces
Valora la noticia
(0 votos)
Alaquàs acull una Jornada sobre Economia Social i Prestació de Serveis Públics Alaquàs acull una Jornada sobre Economia Social i Prestació de Serveis Públics Alaquàs_Jornada_Economia_Social_Prestació_Serveis_Públics

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla Pla i el Director General de Caixa Popular, Rosendo Ortiz López, inauguren la jornada celebrada al Castell d’Alaquàs.
 
El Castell d’Alaquàs va acollir ahir la Jornada en Sensibilització en Economia Social per a la prestació de serveis públics locals organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat  de València amb la col·laboració de Caixa Popular.
 
La inauguració de la jornada va córrer a càrrec de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla Pla i el Director General de Caixa Popular, Rosendo Ortiz López. A continuació es van celebrar dues conferències. La primera, sota el títol “Quins avantatges aporta l’Economia Social per a l’àmbit local?” va estar impartida per Mª Pilar Alguacil, del departament de Dret Financer i Història del Dret de la Universitat de València. La segona, “Prestació de serveis locals per les empreses socials”, la va protagonitzar Mª José Vañó, del departament de Dret Mercantil “Manuel Broseta” de la UV. Les ponències van estar moderades per Gustavo Zaragoza, del departament de Treball Social i Serveis socials de la UV.
 
En el seminari es van analitzar els beneficis que aporta l’ús d’empreses socials perquè els ajuntaments desenvolupen les seues polítiques així com també les diferents fórmules que les administracions poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per empreses socials, incentivar l’autoocupació o afavorir la inserció sociolaboral.
 
Aquestes jornades sorgeixen arran de la inquietud d’un grup d’investigadors de la Universitat de València, que coincideixen en què les cooperatives i altres empreses contemplades en la Llei d’Economia Social pareixen les més idònies per a prestar serveis locals, així com per a fomentar l’ocupació en el territori.
 
Nou Horta. Alaquàs.