Catarroja acull l’exposició “Constel·lacions de color” de Cristina Gamón

Jueves, 19 Mayo 2016 16:31 Escrito por  Publicado en Catarroja Visto 1435 veces

El Museu Antonia Mir de Catarroja acull des del 18 de maig fins al 19 de juny l’exposició de pintures “Constel·lacions de color” de Cristina Gamón. En esta nova etapa, el Museu, que ofereix de manera permanent l’obra de la pintora catarrogina Antonia Mir, aposta per divulgar també el treball d’artistes valencians amb projecció internacional i convertir-se així en una referència en el món de les arts plàstiques del nostre territori. 

Cristina Gamón és actualment una jove pintora valenciana amb una de les trajectòries més prometedores i consolidades. Va ser guardonada als 24 anys de la mà de la Reina D. Sofía amb el Premi Nacional de Pintura BMW 2011. També ha rebut guardons com el de la Reial Acadèmia de Belles Arts de València, el Senyera a les Arts o el Milagros Mir de Catarroja en 2010. 

La seua obra ha estat present en exposicions individuals i col·lectives a Londres, Nova York, París, La Habana o Santo Domingo entre altres importants ciutats del món. En 2012 es trasllada a Madrid gràcies a la beca de residència Casa de Velázquez  Académie de France à Madrid, que li permet continuar aprofundint en el seu pensament plàstic. 

Un viatge al Pol Nord com a artista resident del programa científic-artístic The Arctic Circle, marca la seua mirada creativa i l’artista s’instal·la definitivament a Madrid on la inspiració del paisatge romàntic influenciarà les seues obres. 

 

Constel·lacions de color

L’exposició “Constel·lacions de color” tracta d’expressar allò que amb paraules no pot ser expressat. Allò infinit com a inefable. El llenguatge poètic d’allò immaterial fet tangible a través de pintures i volums de metacrilat. La mostra ofereix l’oportunitat de deixar-se emocionar pel lirisme romàntic dels seus delicats universos de color. 

En general,  ’obra de Cristina Gamón reflexiona sobre la trobada entre la seducció de l’acabat pulit del plàstic amb la vibració de colors brillants en una pintura onírica, d’atmosferes aquàtiques i suggerents, com si es deixaren dur pel moviment, evocant una sensualitat fugisera. 

 

Informa Nou Horta. Catarroja