Compromís per Mislata torna als registres en paper davant les carències i fallides dels equipaments informàtics servits per l'Ajuntament

Viernes, 11 Noviembre 2022 12:49 Escrito por  Compromís per Mislata Publicado en Mislata Visto 73 veces
Valora la noticia
(0 votos)

Una de les obligacions que tenen les institucions públiques és la de proveir els treballadors dels equipaments necessaris per a poder fer les seues tasques de manera operativa, correcta i funcional. Segons diu Javier Gil, regidor de Compromís en Mislata: "Això ara per ara no podem fer-ho des del grup municipal de Compromís en Mislata, ja que l'equip de govern socialista presidit per Carlos Fernández Bielsa ens castiga dia rere dia a treballar amb ordinadors obsolets, softwares no actualitzats i molt cops incompatibles amb l'administració digital".


Hem fet la comprovació que els ordinadors que fem servir des de fa vuit anys ja havien tingut un temps de funcionament a la Diputació de València, sent, per tant, ja ordinadors vells quan varen posar-se a la disposició del grup municipal Compromís. Són aparells què han passat i per molt, el seu temps d'amortització i no funcionen correctament, la qual cosa suposa un greu entrebanc en la tasca diària del grup municipal, ja fa temps que haurien d'haver estat reemplaçats, però tot i que s'ha informat en diferents comissions al regidor responsable i fins i tot a l'Alcalde, res han fet i ens han dit que res faran.


Els mateixos treballadors del servei d'informàtica de l'Ajuntament ens diuen que no hi poden fer res per millorar l'operativitat dels equipaments i ens assenyalen que la solució correcta implica substituir-los. Qualsevol tràmit teòricament senzill com pot ser convertir un document word en PDF ja suposa una aventura i una pèrdua valuosa de temps. També és gairebé impossible mantenir obertes més de dues pestanyes d'un navegador d'internet sense que aquest s'hi quede penjat i amb la pantalla en blanc.


Els equips informàtics són d'entre 2008 i 2010 i el software instal·lat varia entre versions de 2007 i de 2010.L'ajuntament de Mislata ha tingut accés a diferents ajudes i subvencions per modernitzar i adequar els seus equipaments informàtics, sobretot en temps de pandèmia, però si ho ha fet ha volgut deixar intencionadament de banda la substitució dels equips cedits als representants de l'oposició. No és pas una errada puntual o que no hi haja pressupost per escometre les necessàries millores i actualitzacions d'equipaments, ens diu Javier Gil, pressupost hi ha de sobres per açò, però la realitat és que el PSOE utilitza la seua majoria absoluta i la seua posició per dificultar i penalitzar el treball que es fa des de l'oposició, es comporten de la mateixa manera que aquells que fan bullying en les escoles i empreses.

 

Qualsevol tràmit què amb uns aparells i software operatiu seria qüestió de pocs minuts es converteix en una aventura i en una carregosa i desesperant pèrdua de temps valuós.No té ni cap ni peus que vulguen que tot es faça de manera digital i telemàtica i que per allò que obliguen no proveïsquen dels materials necessaris, El regidor de Compromís diu que: "la realitat en Mislata és que l'equip de govern socialista es comporta de manera despòtica, emparat en la majoria absoluta Bielsa com un sàtrapa de mig pel i ha convertit l'ajuntament en una mena de cort medieval plena de sicofantes on ell s'hi sent com un monarca absolut".

 

Informa Nou Horta. Compromís per Mislata

 

 

Modificado por última vez en Viernes, 11 Noviembre 2022 12:49