Finalització de tallers promoguts per l'Ajuntament de Picassent

Lunes, 27 Junio 2016 13:28 Escrito por  Publicado en Picassent Visto 512 veces

Al Centre Municipal de Les Palmeres s’ha posat el punt i final a tot un any de treball per part de l’alumnat dels cursos ‘Millora’t i Ocupa’t’ i del grup de Jardineria de Necessitats Especials. Una jornada en què els i les participants d’estes iniciatives d’ocupació municipal han rebut els seues diplomes acreditatius, a més de vore un audiovisual amb el treball realitzat en el seu dia a dia.

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa del municipi, Conxa García i la regidora delegada de l’àrea, Lola Albert. Les dos han compartit moments durant tot l’any amb l’alumnat i hui han confirmat els objectius creats a principi de curs. “Valorem no només la qüestió numèrica, sinó el concepte i el que representen estos cursos que permeten una formació a persones que en altres circumstàncies els resultaria més complicat accedir”, manifestaren les edils.

  

Els programes d'Ocupació

El Taller Municipal de Jardineria pretén formar a persones que puguen treballar com a jardiners, mantenidors de camps d’esport, treballadors i conservadors de parcs urbans, jardins històrics i botànics, en definitiva, una formació acreditada com a treballadors qualificats en la instal·lació, manteniment i millora de jardins i zones verdes.

 

La regidoria dels majors clausura els seus cursos i tallers

La Regidoria dels Majors ha clausurat els cursos de memòria, informàtica, anglés i valencià amb l'exposició El llibre de la memòria, una bona mostra que pot visitar-se a la Casa de Cultura i que fa un passeig per l'evolució de les picassentines i picassentins amb un recorregut per la història gràfica del municipi sobre com eren els carrers, l'Ermita, la Plaça del Mercat, la Plaça de l'Ajuntament, entre d'altres. A més, durant l'acte també es va projectar un documental, elaborat pel propi alumnat, sobre la celebració de la pasqua a la Font de l'Omet en temps passats, i que recull molts moments viscuts pels nostres avantpassats. Tradició i costums unides en un mateix document. L'alcaldessa, Conxa Garcia, qui també estigué present en l'acte, va voler donar les gràcies a totes les persones que han realitzat i col·laborat durant el curs, ja que, segons va assenyalar, Este material, elaborat en la seua totalitat per l'alumnat que ha assistit als cursos i tallers de la Regidoria, ha quedat documentat i gravat en un dvd, que passarà a formar part de la història del municipi i que estarà a disposició de tot el veïnat a l'Arxiu Municipal, perquè les generacions del futur puguen estudiar i conéixer bona part de la nostra història. Per la seua part, el regidor de l'àrea, Carles Silla, es va mostrar molt satisfet de com s'ha desenvolupat el curs, tot i agraint l'assistència i la participació en tots els actes organitzats, tant al llarg del curs com també durant en les activitats organitzades en este mes de juny, dedicat a les persones majors del municipi.

 

Informa Nou Horta. Picassent

Modificado por última vez en Lunes, 27 Junio 2016 13:32