Els xiquets i xiquetes de Torrent gaudixen d’una jornada de jocs populars valencians

Martes, 28 Marzo 2017 15:33 Escrito por  Publicado en Torrent Visto 675 veces

Durant el matí de hui, els xiquets i xiquetes dels col·legis de Torrent han participat en la X Jornada de Jocs Populars Valencians, organitzades per l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, amb l'objectiu de promoure l’ús de la llengua a través dels jocs populars entre els més xicotets. L’alumnat de 3r de Primària dels col·legis públics d’El Molí, Federico Maicas, Sant Pasqual, Joan XXIII, Miguel Hernández, Lope de Vega, Joan Baptista, Mare de Déu del Rosari, Antonio Machado, Sant Pasqual i Les Terretes, s'han reunit al voltant de la Torre per a passar un matí divertit i lúdic. 

Els jocs als quals han jugat són el sambori, el sacs, la trompa, el set i mig, el joc del mocador, les xapes, les bitles, i la corda, entre altres.  L'alcalde Jesús Ros, acompanyat de la regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, han sigut testimonis de com de bé que s’ho estaven passant els escolars i fins i tot han participat en alguns dels jocs. La regidora ha agraït la participació de totes les escoles així com la implicació del professorat en l’activitat. ‘És molt important que els xiquets i xiquetes coneguen que hi ha  jocs tradicionals, els de tota la vida, els que jugàvem de xicotets en el carrer, que són molt divertits i que fomenten la companyonia i l'amistat entre ells, i sobretot fomenten la nostra llengua”, destaca Patricia Sáez.

En acabar la jornada els xiquets i xiquetes han rebut com a regal una trompa, perquè hi juguen, la facen ballar i girar verticalment. A més, els alumnes de 6é curs, que han fet de voluntaris i s’han encarregat d’ajudar els més xicotets en el desenvolupament dels jocs i a seguir correctament els circuits, ha rebut com a mostra d'agraïment un diploma per la seua col·laboració.

 

Informa Nou Horta. Torrent