El gabinet

Jueves, 15 Julio 2021 18:01 Escrito por  Pau Alabajos Publicado en Opinión política Visto 257 veces
Valora la noticia
(1 Voto)

Des de Compromís per Torrent hem fet públic el cost de l’aparell mediàtic de l’actual govern de Jesús Ros: 230.284€. Aquesta quantitat es desglossa en quatre partides, la més important de les quals és la futura contractació d’una empresa de comunicació i premsa amb un cost anual de 133.100€ mitjançant un contracte anual prorrogable, que es recull en el número d’expedient 7875, publicat el 09 de juliol de 2021 pel Ministeri d’Hisenda.

 

La segona partida està relacionada amb el cap de premsa local, un càrrec de lliure designació pel propi alcalde Ros, amb un cost d’empresa anual de 61.326,43€, que treballa en exclusiva per al govern de PSPV-Cs. El seu cost figura a la plantilla de personal aprovada en el pressupost municipal per a l’any 2021.

 

La resta de la despesa de personal, 17.815€, correspon al salari de dos becaris que treballen per al govern municipal, adscrits en el pressupost municipal com a Òrgans de Govern. 

 

Finalment s’ha d’afegir que el 31 de març de 2021, pel Decret d’Alcaldia número 1528, es va aprovar la contractació d’una altra empresa de comunicació com a “Servici de suport a les tasques de coordinació i elaboració del Butlletí d’Informació Municipal (BIM) i redacció de notícies i xarxes socials”, amb un cost de 18.043’52€; en concret es tracta de la mercantil Ilusión Media Televisión S.L. En el cas del BIM, tot i que aquesta mercantil començà la seua activitat per a l’ajuntament l’1 d’abril d’enguany, des d’aleshores no s’ha publicat cap número corresponent a aquesta publicació informativa de caràcter municipal.

 

A banda d’aquestes despeses en matèria comunicativa, existeixen altres càrregues externalitzades no menys importants, com per exemple la de l’emissora de ràdio municipal, contractada a l’empresa Virtual Lemon S.L, amb un cost mensual per “assistència tècnica” de 2.620’86€.

 

L’actual govern municipal esgrimeix que la no posada en marxa dels òrgans de gran ciutat per a Torrent és conseqüència dels problemes econòmics del passat; eixa excusa dels diners sembla que fou el principal argument que va esgrimir Ros quan va estar interrogat el passat 8 de juliol pel Magistrat del Jutjat nº2 de Torrent per un presumpte delicte de prevaricació, en no posar en marxa els òrgans de participació i transparència obligats per la llei de gran ciutat, una excusa “de mal pagador” si tenim en compte que a més d’eixos 230.000€ del seu altaveu mediàtic personal ja compraren al 2019 l’edifici de la Malagueña per 698.000€, amb l’únic objectiu d’enderrocar-lo per a guanyar-li 150 metres quadrats a la Plaça; un lloc emblemàtic que si tant se l’estima el senyor Alcalde faria bé en retirar els tres contenidors de fem que han apegat a la Torre.

 

Pau Alabajos i Ferrer

Portaveu grup municipal

de Compromís