El coordinador del Pla de Rodalia en la Comunitat Valenciana i empresaris de l'Horta Sud dialoguen sobre els principals reptes de la mobilitat metropolitana

Viernes, 29 Abril 2022 09:46 Escrito por  Fundació Horta Sud Publicado en Comarca Visto 130 veces
Valora la noticia
(0 votos)

El cicle de reunions organitzat pel Fòrum Empresarial de l'Horta Sud i Joves Empresaris d’Alaquàs va celebrar una nova trobada amb la presència del coordinador del Pla de Rodalia en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, amb qui van debatre sobre els principals reptes de la mobilitat metropolitana i com afrontar-los en el marc de l'Horta Sud.

 

Seguint amb el seu cicle de reunions, el Fòrum Empresarial de l'Horta Sud i Joves Empresaris d'Alaquàs van ajuntar ahir, a l'Hotel Plaza d'Alaquàs, a una nodrida representació de l'empresariat de la comarca de l'Horta Sud per a debatre sobre el futur de la mobilitat metropolitana i la seua relació amb les empreses. A aquest efecte va assistir a l'esdeveniment el coordinador del Pla de Rodalia en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, qui va dialogar amb els membres de l'associació empresarial, la presidenta de la Comissió Mixta de la Mancomunitat Horta Sud, Lorena Silvent, i representants de la Fundació Horta Sud.

 

Després d'una breu presentació i benvinguda a càrrec del president del Fòrum Empresarial, José Duran, i del vicepresident executiu de la mateixa entitat, Paco Pons, va prendre la paraula el responsable de l'Oficina del Coordinador del Pla de Rodalia en la Comunitat. Juan Carlos Fulgencio va posar en context als presents sobre les seues funcions i competències, i va repassar algunes de les principals línies de treball del seu departament. En la comarca, va posar en relleu l'impuls des de l'Oficina a la construcció de la nova estació d'Albal, la supressió de la línia C4 a Xirivella, i el treball d'intermediació perquè Alaquàs puga convertir en carril bici l'antic traçat de la via ferroviària. A més, va posar l'accent en la importància del canal d'accés per a solucionar els problemes arrossegats de la construcció de l'AVE. Segons Fulgencio, el canal d'accés, que permetrà un pas eficient de nord a sud, significarà “un abans i un després per a la C1 i la C2, que creuen l'Horta Sud, i també per a la línia C3”.

 

Posteriorment, els empresaris de l'Horta Sud van destacar que una bona connexió de rodalia, sense retards i amb horaris adaptats a les necessitats de la ciutadania influiria directament en l'ús del transport públic i, per tant, en la millora de la rendibilitat de les empreses. Això permetria a les empreses disposar de personal qualificat que no es pot trobar en el territori i, als treballadors, optar a oportunitats laborals concorde al seu rang de les quals no podrien disposar en la seua zona de residència.

 

Sobre la taula es van posar també altres temes com la importància de garantir la intermodalitat per a connectar les estacions amb els polígons industrials, així com amb els serveis bàsics dels municipis, i donar-la a conéixer i promoure-la amb campanyes de comunicació o la instal·lació d'estacions de bici públiques.

 

A més, tant el coordinador del Pla de Rodalia com la resta dels assistents van coincidir en la necessitat d'apostar decididament per les línies de rodalia com a via necessària per a impulsar la intermodalitat i avançar en la descarbonització, així com la importància de no pensar en noves infraestructures sinó a adaptar les actuals i tornar a la senda de la pedagogia per a canviar la mentalitat i el paradigma de la mobilitat.

 

Finalment, Fulgencio va assegurar que des de l'Oficina tractaran totes les línies d'actuació no sols des d'una visió econòmica sinó també d'impacte social, i que elaboraran propostes concretes de millora per a les comarques de l'Horta. Finalitzada la trobada, Fulgencio es va comprometre a repetir la reunió amb el Fòrum Empresarial de l'Horta Sud per a donar-los a conéixer les propostes aprovades.

Modificado por última vez en Viernes, 29 Abril 2022 09:48