Joves PV - Compromís l’Horta Sud celebra el seu IV Congrés Comarcal

Jueves, 16 Junio 2022 09:50 Escrito por  Joves PV - Compromís l’Horta Sud Publicado en Comarca Visto 68 veces
Valora la noticia
(0 votos)

El dissabte, 11 de juny de 2022, va tindre lloc el IV Congrés Comarcal de Joves PV - Compromís l’Horta Sud, acte en el qual es va constituir la nova executiva comarcal de les joventuts de Més-Compromís de la comarca.


Celia Díez, regidora de Quart de Poblet, reedita el càrrec de Secretària Comarcal per als pròxims dos anys per continuar amb l’objectiu marcat a 2020 i sobre el qual s’ha treballat fefaentment, posicionant-se com un espai de referència per a les persones joves i d’esquerres de l’Horta Sud. Abans de tancar la legislatura 2020 - 2022 es va aprovar l’Informe de Gestió amb el qual es va fer un resum del treball d’aquests 2 anys, que va comptar amb el suport unànime de la militància present, cosa que avala els 2 anys de treball de l’anterior Coordinadora Comarcal.

 

La nova executiva estarà formada per joves de huit municipis diferents de la comarca que conformaran les quatre àrees de treball. La Secretaria d’Organització i Finances la dirigiran Raül Esteban (Albal) i Idoia Arreaza (Aldaia); la Secretaria de Dinamització estarà coordinada per Guillermo Martínez (Manises), Sara García (Mislata) i Altea Royo (Manises). Nèstor Campos (Benetússer), Andreu Mas (Aldaia) i Albert Bisbal (Alcàsser) conformaran la Secretaria de Comunicació i en la Secretaria de Política estaran Guillem Gil (Picanya) i Andreu Bermell (Torrent).


La nova Coordinadora Comarcal es planteja l’objectiu de continuar el procés d’implantació en la comarca iniciat el 2020 i treballar conjuntament amb els 32 regidors del partit valencianista a la comarca, per poder aprofundir en les polítiques joves i crear un posicionament polític conjunt a tota la comarca. L’objectiu d’implantació iniciat arran del III Congrés del partit comarcal ha estat un èxit amb la incorporació de més de 10 persones noves i de 4 municipis nous, cosa que ha suposat duplicar la representació de municipis de l’Horta Sud en el partit jove.

 

El Congrés es va celebrar a la localitat d’Albal, on assistiren diferents càrrecs de Compromís, Joves PV i de Més-Compromís. L’acte es va inaugurar amb la intervenció de benvinguda de Raul Romeu, Secretari Local de Més-Compromís en la localitat. Es va comptar, també, amb les intervencions d’Isa Llobell, Secretària General de Joves PV; de Ferran Baixauli, Secretari de Més-Compromís a l’Horta Sud, així com amb les intervencions de Ma Josep Amigó, Vicepresidenta de la Diputació de València, i la diputada provincial i veïna de Catarroja, Dolors Gimeno, també van acompanyar a les joventuts de la comarca en el seu IV Congrés, tancant l’acte la reelecta Secretaria Comarcal de Joves PV - l’Horta Sud, Celia Díez.

 

A més a més, durant el Congrés es van aprovar 3 propostes de resolució amb les quals la militància es va posicionar sobre 3 temes d’actualitat a la comarca:


Per un transport públic de qualitat a la comarca
Es va aprovar una proposta resolució on s’instava a les administracions i institucions competents a treballar fefaentment per un transport públic i de qualitat a l’Horta Sud. Entre les peticions recolzades per la militància i aprovades al Congrés es troben demandes històriques de la comarca: increment de les freqüències i augment de les nocturnes, incorporació de les noves tecnologies per millorar el servei d’informació i la millora del servei de transport públic en caps de setmana i dies festius.


Abordar la prostitució de forma polièdrica
Una altra resolució aprovada va versar sobre la prostitució. En aquesta resolució les joventuts instaven als ajuntaments de l’Horta Sud a abordar la prostitució de forma integral, fent èmfasi en els problemes i efectes estructurals, com ara, prestant atenció específica a les víctimes de l’explotació sexual i acompanyada de programes d’atenció integral; però també establint mesures preventives:apostant per l’erradicació de la precarietat laboral i l’explotació, dissenyant campanyes, tallers i espais informatius i formatius sobre l’explotació sexual i posant al centre a la víctima de la mateixa.


Pel benestar animal en suport al col·lectiu de Paiporta
Finalment, s’aprovà una última resolució sobre els fets ocorreguts al municipi de Paiporta. En aquest text Joves PV - l’Horta Sud demanava a na Maribel Albalat Asensi, actual alcaldessa de la ciutat pel PSOE, recapacitar sobre la decisió realitzada sobre la tornada dels bous al carrer, així com es donava suport a Compromís Paiporta en la seua lluita per aconseguir una ciutat més segura per a la ciutadania i més respectuosa amb el nostre planeta.

 

Informa Nou Horta. Joves PV - Compromís l’Horta Sud

Modificado por última vez en Jueves, 16 Junio 2022 09:50