“No hem de perdre la il·lusió, tornarem a celebrar les Falles i seran inoblidables”

Lunes, 08 Marzo 2021 12:39 Escrito por  Jéssica Medina Publicado en Entrevistas Visto 153 veces
Valora la noticia
(0 votos)
Alba Herrero Pons, FMI, i Lara Rodrigo Raga, FM Alba Herrero Pons, FMI, i Lara Rodrigo Raga, FM

Entrevista a Lara Rodrigo Raga i Alba Herrero Pons, FM i FMI de Catarroja.

 

Què està suposant tota aquesta situació per al món faller del municipi?

Alba: Molta gent s’està desil·lusionant perquè no podem fer cap activitat al cassal ni anar en els nostres amics a assajar.

Lara: El que ha passat és alguna cosa per al que cap faller estava preparat, molts fallers pot ser per situació econòmica no podran seguir en les seues comissions... Però en Catarroja els fallers ens reinventem, i s'adaptem a la situació actual fent actes i activitats virtuals perquè els fallers no perdem la il·lusió.

 

Què és el que més trobeu a faltar de la festa?

Alba: Tot, els berenars que fem durant l’any, les festes temàtiques, els play -backs, i sobretot la setmana fallera, que l’any passat ja ens quedàrem a les portes i enguany, tampoc ho podem celebrar.

Lara: L'ambient faller, poder ajuntar-te en la gent de la teua comissió o de diferents del nostre poble. Veure els monuments al carrer, l’olor de pólvora, les bandes de música...

 

Quines activitats o accions alternatives dureu a terme encara que la festivitat no es puga celebrar com a tal?

Alba: Les comissions han preparat la setmana fallera virtual en activitats com concursos de dibuix, de balcons fallers adornats, bunyols virtuals, ...

Lara: Cada falla del nostre poble està preparant una sèrie d'activitats virtuals per a la setmana fallera, com per exemple: concursos de balcons, concurs de dibuix, ofrenes virtuals, concurs de disfresses, sopars virtuals, etc.

 

Teniu pensada o heu parlat alguna data per a celebrar les Falles 2021?

Alba: Es va dir que s’esperaríem a després d’estiu, però una data exacta, de moment no.

Lara: Pense que seria alguna cosa molt precipitat el parlar en una data en concret en la situació en la qual estem, però sí que s'han plantejat diverses dates diferents per a celebrar les falles 2021.

 

Quines ajudes s’estan donant per a superar la crisi?

Alba: No sé exactament el que s’ha donat, però sí que l’ajuntament ha donat alguna ajuda.

Lara: L'ajuntament del nostre poble està fent tot el que està en les seues mans per a fer que les falles de Catarroja seguisquen endavant.

 

Missatge a la població.

Alba: Sobretot, a tots els xiquets i xiquetes, que no perdam la il·lusió, que continuem en les nostres comissions, perquè tornarem a celebrar les Falles i seran inoblidables.

Lara: A tots els fallers de Catarroja els demane que continuen en les seues comissions, que siguen partícips de tot el que organitzen les falles de Catarroja, que donen suport a tots els sectors que fan possible la nostra festa i sobretot que mai perdem la il·lusió, perquè més prompte que tard disfrutarem de la nostra festa en més ganes que mai.

Modificado por última vez en Lunes, 08 Marzo 2021 12:40