L’Ajuntament de Meliana modifica la Relació de Llocs de Treball

Jueves, 02 Febrero 2017 13:10 Escrito por  Publicado en Meliana Visto 625 veces
Valora la noticia
(0 votos)
Maria Pilar Asensio Maria Pilar Asensio

El govern municipal (Compromís-PSOE) ha portat endavant una modificació de la Relació de Llocs de Treball (RPT) de l’Ajuntament de Meliana que fou aprovada de manera definitiva en la sessió ordinària de ple celebrada dimarts. Una modificació necessària per a adaptar este document bàsic en la gestió del personal a les exigències legals i de funcionament.

Com explica la primera tinent d’alcalde i regidora de Personal, Maria Pilar Asensio, “esta modificació és un primer pas, d’altres que s’han de fer, en l’adequació de l’RPT a la realitat de la plantilla municipal, tal com s’ha anat evidenciant en les reunions de treball amb la representació sindical”. El document hui vigent és de febrer del 2013 i esta és la primera modificació que es fa en un context molt restrictiu, d’acord amb les normes que es recullen en les successives lleis d’acompanyament dels pressupostos generals de l’Estat. Així, la regidora constata que “per fer possible esta aprovació s’han tingut diversos contactes amb els serveis jurídics de la Subdelegació del Govern amb la finalitat d’ajustar-se al marc legal”.

Pel que fa a l’adequació en el funcionament, tres places de policia que fins ara estaven catalogades com a places de segona activitat, passen ara a agents; mentre que una altra plaça d’agent es modifica per reconéixer les funcions de coordinació del Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGen). En la mateixa línia, s’adeqüen dos places d’auxiliar administratiu. A més, s’amplien les jornades, fins al 100%, de l’arquitecta municipal i del monitor de jardineria, per a atendre els nombrosos projectes, obres i plans del Departament d’Urbanisme i el projecte d’horts socials municipals, respectivament. També s’han reajustat les jornades de quatre professors/res del Conservatori Municipal. La responsable de personal insistix en el fet que “són canvis molt necessaris per al funcionament normal dels diferents departaments”.

A més hi ha les exigències legals. S’ha hagut de modificar la plaça de tresorer per tal que siga coberta per personal funcionari d’habilitació nacional, tal com és preceptiu des del 2015. Això ha obligat a crear una plaça nova de tècnic per a reubicar el funcionari que, fins ara, està ocupant eixa plaça. També s’ha hagut de crear la plaça de tècnic/a de promoció del valencià després que una sentència judicial declarara nul·la de ple dret la supressió de la dita plaça que al 2012 féu l’anterior govern popular.

Finalment, Asensio retreu al PP que “hagen votat en contra d’una modificació treballada en la Mesa de Negociació, aprovada majoritàriament per la representació sindical, que millora el document elaborat i aprovat al seu dia pels populars i que s’ajusta al marc legal fixat, precisament, pel govern de Rajoy”. De fet esta modificació també ha servit per a esmenar diferents errors materials del document aproval al 2013.

 Per tal de poder ajustar els canvis a nivell econòmic, també s’han amortitzat tres llocs de treball, un oficial de jardineria -ara el manteniment dels jardins el fa una empresa externa-; un professor de clarinet -per defunció-; i un monitor/a de confecció de l’escola d’adults en no impartir-se el taller corresponent.

 

Informa Nou Horta. Meliana