Meliana recupera el Premi de Literatura Infantil

Miércoles, 12 Abril 2017 09:52 Escrito por  Gemma Jordán Publicado en Meliana Visto 1324 veces

L’Institut Municipal de Cultura de Meliana ha recuperat el Premi de Literatura Infantil, huit anys després de l’última vegada que es va celebrar, i l’escriptora d’Alfafar Mercé Viana ha sigut qui s’ha endut el guardó, amb l’obra Ximena, Ximenissima. A més, també s’ha premiat per primera vegada la categoria de poesia infantil. El lliurament del premi es va fer al mateix acte de presentació de Bruixes de família, obra guanyadora de l’última edició

Després de huit anys d’interrupció, enguany s’ha tornat a celebrat l’edició que fa dèsset d’este Premi de Literatura Infantil Meliana. Una edició guanyada per l’escrptora d’Alfafar Mercé Viana, qui compta en la seua trajectòria amb una cinquantena d’obres publicades, moltes d’elles de temètica infantil y juvenil. El premi material atorgat en esta ocasió  ha consistit en una escultura del símbol del premi; una rabossa elaborada en ferro per l’escultor local Paco Corell, a més d’un premi econòmic de 2.000 €, i l’edició del llibre a càrrec de l’Institut Municipal de Cultura.

Per al president d’esta entitat, i regidor de Cultura, Pere Cano, “la recuperació d’este premi era un deute amb el poble de Meliana, especialment amb la gent menuda, i amb la literatura en valencià, ja que fins al 2007 el premi va estar molt ben valorat per la rellevància de les persones premiades i per la qualitat de les edicions, amb il·lustracions molt cuidades, tot conformant una col·lecció de referència”. De fet, durant una etapa important va comptar amb el suport de l’escriptor Enric Valor, qui va tindre una relació especial amb el municipi.

El regidor destaca que “ara, a més, hem volgut introduir un element nou que ha sigut obrir la participació també a la producció de poesia infantil en valencià, l’únic premi d’estes característiques en l’àmbit de la nostra llengua”. Encara que només una de totes les obres presentades al premi enguany es trobava dins d’esta categoria, des de l’organització del concurs es confia en que el número augmentarà any darrere any.

El premi es va lliurar aprofitant la presentació del llibre guanyador de l’última edició, celebrada el 2007, Bruixes de família, de l’alcoià Francesc Gisbert.  Ara, ell mateix, juntament amb les escriptores Fina Girbés i Maria Jesús Bolta -esta última de Meliana-, han conformat el jurat del premi. El llibre guanyador de l’última edició, també editat per l’IMC, ha sigut il·lustrat per l’artista il·lustrador Julio Antonio Blasc. 

L’acte de lliurament es va iniciar amb l’espectacle de teatre de carrer ‘Corral Kaos’ de la companyia Scura Splats i després va comptar amb l’ambientació a càrrec de l’Escola Municipal de Dansa, que va recrear diverses escenes de bruixes, fades i donyets amb coreografies dels mestres de l’escola Henar Fuentetaja i Miguel Tornero, de la Compañía Improvisada.

 

Informa Nou Horta. Meliana