Meliana sona al Palau de la Música

Miércoles, 12 Abril 2017 14:29 Escrito por  Publicado en Meliana Visto 861 veces

Diumenge passat, el Conservatori Professional Municipal de Música de Meliana va interpretar un concert al Palau de la Música de València amb el lema de ‘Meliana sona al Palau’. Un concert homenatge en memòria del músic i compositor de Benaguasil José Luis Civera, qui fou professor del Conservatori de Meliana i que va morir fa just un any. Un concert que inicia un camí musical que tindrà continuïtat els pròxims anys.

Com diu la regidora d’Educació, Susana Marín, “el claustre del centre musical ja feia temps que portava donant forma a la idea de fer un concert al Palau de la Música de València on mai havien interpretat. El desig d’homenatjar el seu company ha donat sentit definitiu a la idea”. De fet, tot el repertori s’ha basat en peces compostes o arranjades pel mestre Civera.

La regidora emfatitza el fet que “en la preparació i la interpretació del concert ha participat tot el Conservatori -fins i tot, antic alumnat-, el claustre i les diferents agrupacions musicals que conformen els cors elemental i professional, l’orquestra i la banda. ”. Les tres van estar dirigides, respectivament, per Belén Coloma, Gemma Ros, i Juan J. Vicente. A més, han comptat amb la col·laboració de l'Associació Amics de la Música de Meliana i la complicitat dels pares i mares del centre. 

La resposta del poble de Meliana va ser absoluta, ja que va omplir la sala principal del Palau, la sala José Iturbi. En diferents moments, les nombroses persones assistents van ovacionar amb aplaudiments de diversos minuts les interpretacions, especialment les dos últimes peces, el ‘Pankrator’ i la cançó composta i interpretada pel claustre dedicada al mestre, de la qual es va lliurar a la família una còpia de la partitura i un recordatori.

La responsable municipal recorda que “fou un concert molt emotiu des del primer moment per les complicitats, per la implicació de tota la comunitat educativa del Conservatori, per les peces interpretades i, sobretot, per l’homenatge”.

El Conservatori Municipal de Música de Meliana, de nivell elemental i professional, té una trajectòria de 24 anys i actualment compta amb 20 professors i professores de diferents instruments i matèries per a un total de 204 alumnes, la majoria de Meliana, que abasten fins a 20 municipis diferents, principalment de l’Horta Nord.

 

Informa Nou Horta. Meliana