Policia Local i seguretat privada vigilaran el terme de Museros 

Martes, 10 Enero 2017 09:53 Escrito por  Publicado en Museros Visto 1109 veces

El terme municipal de Museros és el tercer en extensió de l’Horta Nord, 1.245 ha o si es prefereix 14.940,6 fanecades valencianes, amb els seus corresponents 200 km de camins rurals. Actualment, predomina el cultiu del taronger i cada campanya, sumat a la problemàtica agrícola (envelliment de la població llauradora, preus baixos etc.) s’afegeixen els temuts robatoris de fruita que enerven els indefensos productors. Es tracta de delictes que van des d’uns centenars de kg de taronja fins a camps complets amb un elevat nivell d’impunitat. Per no parlar de robatoris de coure, metall etc.

A pesar de la implementació dels equips ROCA de la Guàrdia Civil, que miren de controlar el mercat il·legal de fruita, i la labor de la Policia Local que és la que té la responsabilitat de la vigilància dels cultius, l’extensió del terme municipal fa que les forces de seguretat es troben desbordades a l’hora de fer front a aquest problema que s’afegeix als propis d’un sector ja de per si molt tocat. La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Museros, amb el suport del Consell Agrari Municipal de recent creació, pretén encarar el problema des de diversos angles i a tal efecte s’han posat en marxa diferents mesures com podrien ser cartografiar i numerar els camins rurals, els nous protocols de vigilància de la Policia Local durant la campanya de la taronja, el nou Reglament de Tancament de Camins, les reunions de coordinació amb les forces de seguretat i les campanyes d’informació als agricultors.

A pesar d’aquestes mesures, s’ha estimat convenient, des del Consell Agrari i l’Ajuntament, reforçar la vigilància sobre el terreny i, amb l’entrada de l’any 2017, efectius de seguretat privada de l’empresa Épsilon Seguridad vigilaran les zones de cultiu durant la temporada citrícola que s’estén fins a ben entrat l’abril. Es tracta de personal format en guarderia rural, amb modernes tecnologies i en contacte en tot moment amb la Policia Local i la Guàrdia Civil. Es pretén establir una estratègia coordinada que perseguisca més eficaçment aquesta plaga que pateixen els productors de cítrics tradicionals que per circumstàncies diverses, com el minifundi, i per la situació econòmica actual, no poden es poden plantejar mesures de seguretat més eficients com el tancament de les parcel·les.

 

Informa Nou Horta. Museros

Modificado por última vez en Martes, 10 Enero 2017 09:58

Deja un comentario

Asegúrate de llenar la información requerida marcada con (*). No está permitido el código HTML. Tu dirección de correo NO será publicada.