Sobre el tall dels xiprers del carrer Alexandre VI de Museros

Viernes, 27 Noviembre 2015 12:51 Escrito por  Publicado en Museros Visto 1007 veces
Logo Ayuntamiento Museros Logo Ayuntamiento Museros

Arran de la polèmica suscitada entre el veïnat, l’Ajuntament de Museros informa sobre l’actuació efectuada en els xiprers del carrer d’Alexandre VI en el seu tram nord.

El carrer d’Alexandre VI tenia, en el tram nord, una tira de xiprers paral∙lels a la via del metro.

Entre aquests i la tanca de la via hi ha un camí asfaltat transitable amb cotxe, propietat de FGV, que no té eixida pel nord. La fila de xiprers ocultava la vista de la via i, suposadament, feia de pantalla acústica dels sorolls del tren. A pesar d’això presentava certa problemàtica que tot seguit s’exposa:

Per dues vegades la fila d’arbres havia sigut incendiada en actes vandàlics. El xiprer, pel seu alt contingut en resina, és altament inflamable i susceptible de patir aquest tipus d’actes.

En aquell tram de carrer, diversos cotxes aparcats havien patit atacs i els havien ocasionat desperfectes. La policia local informa que la disposició dels xiprers, que oculta totalment el camí entre els arbres i la via, dificulta la vigilància del carrer i propicia que els protagonistes de les malifetes tinguen un amagatall perfecte.

A banda, el manteniment dels xiprers és difícil i costós. Les noves espècies que s’empraran en la remodelació són molt més fàcils de mantindre i sostenibles.

Consultats els tècnics adients sobre els beneficis i perjudicis de la tira de xiprers, informen que l’impacte d’aquesta vegetació en la mitigació dels sorolls del tren és molt reduïda i que la funció dels arbres principalment només és evitar que es veja el mur i el tren.

En conseqüència, l’Ajuntament, en una actuació considerada menor, decideix substituir els xiprers per unes altres espècies i realitzar una sèrie de millores en la zona que es concreten en els punts següents:

- Plantar una tira de freixe valencià (Fraxinus ornus) a espais de 6 m alternada a portell cada 3 m amb una altra tira de casuarines (Casuarina equisetifolia).

Completar el conjunt amb arbustos del tipus baladre nan (Nerium oleander).

Implementar la pertinent instal·lació de reg automatitzat.

A banda de tot açò, una vegada aconseguits el pertinents permisos de Ferrocarrils de la Generalitat, uns tràmits que ja s’han iniciat, l’actuació es complementarà amb les accions següents:

- Plantar plantes enfiladisses (Pyrostegia venusta) que cobriran la tanca del tren.

Implementar una zona de gossos a l’extrem sud.

Sol∙licitar a FGV la instal·lació de pantalles acústiques.

 

Informa Nou Horta. Museros

Deja un comentario

Asegúrate de llenar la información requerida marcada con (*). No está permitido el código HTML. Tu dirección de correo NO será publicada.