L’Ajuntament de Montserrat exposa en Italia accions per combatre l’abandonament escolar

Martes, 18 Octubre 2016 11:08 Escrito por  Publicado en Montserrat Visto 764 veces

La setmana del 9 al 15 d’octubre assistiren al segon encontre transnacional del projecte Erasmus +, Effective Extracurricular Programming for a Better School Climate, aprovat per la Comissió Europea en 2015, una delegació de la Direcció Provincial d’Educació Nacional de Samsun (Turquia) i altra delegació Espanyola liderada per l’Ajuntament de Montserrat, a la ciutat d’Ossi en Sardenya, la qual ha estat, en aquesta ocasió, membre amfitrió del projecte.

Un total de 36 persones amb competència educativa varen estar exposant quines són les accions previstes en els seus àmbits territorials per previndre l’abandonament escolar. Com a curiositat dir, que l'educació de les noves generacions de ciutadans, és un tema d'interès prioritari per a les dones, evidenciant aquesta afirmació només amb veure que, aquestes, representaven el 62% dels participants.

Malgrat les diferències socioculturals i econòmics dels tres territoris a l’encontre es tractaren, temes comuns sobre problemes socials amb especial atenció als joves, la lluita de l’abandonament escolar a través de l’ús de la tecnologia: TIC (Tecnologia de la Informació i Comunicació) i de la TAC (Tecnologia de l’Aprenentatge i el Coneixement). També es va posar en evidència la millora dels resultats acadèmics i d’actituds de l’alumnat front a l’assistència als centre educatius amb la pràctica d’esports.

El tercer i últim encontre tindrà lloc en Turquia on es mostraran els resultats obtinguts en la implementació de les accions proposades en aquest encontre en cadascun dels centres pilot de cada país.

 

Informa Nou Horta. Montserrat

Deja un comentario

Asegúrate de llenar la información requerida marcada con (*). No está permitido el código HTML. Tu dirección de correo NO será publicada.