Montserrat rep suport de la Diputación de València en la segona trobada amb Taizhou

Lunes, 31 Octubre 2016 11:50 Escrito por  Publicado en Montserrat Visto 988 veces

El 13 de maig de 2015, fa poc més d'un any, aquests dos municipis, Taizhou i Montserrat, van signar un acord de col·laboració i intercanvi de bones pràctiques i coneixement mutu en àrees temàtiques com l'esport, societat, economia i cultura. El primer contacte es va produir a través de l'Association Euro-Chinoise d'Échanges Commerciaux et Culturels (AECECCI) amb seu a París. Si en aquella ocasió la delegació xinesa va mostrar interès per conèixer el sistema sanitari espanyol, el funcionament de la "caixa única" de la Seguretat Social, i més concretament en com es gestionen les residències de la tercera edat, ara, la seua visita estava programada per conèixer de primera mà com es treballa a València amb els materials plàstics (fabricació de motlles, materials utilitzats, etc.) i en com dinamitzar el flux turístic entre els dos territoris.

Per a això, la Diputació de València, gràcies al nostre diputat Bartolomé Nofuentes, al qual l'ajuntament de Montserrat li està molt agraït per haver organitzat la visita al Parc Tecnològic de València, concretament a l'Institut Tecnològic de l'embalatge, Transport i Logística (ITENE) i a l'edifici Veles e Vents del Port de València, així com haver posat els recursos humans necessaris per realitzar una visita digna i a l'altura de les circumstàncies. Hem de recordar que la ciutat, Taizhou (Xina) té sis milions d'habitants mentre que Montserrat només 7.200 hab.

Els assistents a aquesta trobada van ser per part de la delegació espanyola, el Diputat delegat de projectes europeus, central de serveis innovadors i sostenibles i contractació, Bartolomé Nofuentes, l'alcalde de Montserrat Josep Maria Mas i la Gestora cultural Ajuntament de Montserrat Àngels Jimenez. La delegació xinesa estava formada pel Diputat i alcalde Ye Adong del Comitè Permanent de l'Assemblea Popular Municipal de Taizhou, Xu Weidu Diputat d'Informació Econòmica de Taizhou, Zhang Huanjie regidor del Comitè Financer i Econòmic, Yang Xiaoyou regidor del Comitè d'Afers Exteriors de Xina i Taizhou a l'estranger, la senyora Xu Hairong de l'oficina d'administració portuària, Ye Gongliang alcalde del districte de Huangyan de Taizhou.

El Diputat B. Nofuentes, durant la reunió de treball prèvia a la visita a ITENE i l'edifici Veles e Vents del Port de València, es va oferir com a interlocutor per establir llaços entre les administracions de Taizhou i la Diputació de València per a l'intercanvi de coneixement i pràctiques de joves professionals, així com entre les respectius Instituts de Turisme, Per la seua banda Ye Adong estudiarà la possibilitat de crear una entitat similar a l'ITENE així com el seu desig de connectar el port de la seua ciutat, un dels més importants de la Xina amb el Port de València. Josep Maria Mas va mostrar el seu interès pels aspectes culturals recordant que el seu municipi és terra de músics i que tenia especial interès a mostrar el que representa la música de Banda en la seua població així com altres aspectes culturals com les Falles. Ye Adong es va entusiasmar amb la informació aportada i va mostrar el seu desig de conèixer més sobre els aspectes culturals de Montserrat i València i establir futurs intercanvis.

Ara cal treballar perquè tots aquests desitjos i oferiments puguen arribar a fer-se realitat i beneficiar a ambdues comunitats.

 

Informa Nou Horta. Montserrat

 

Deja un comentario

Asegúrate de llenar la información requerida marcada con (*). No está permitido el código HTML. Tu dirección de correo NO será publicada.