II Certamen Literari de Montserrat

Jueves, 01 Diciembre 2016 14:09 Escrito por  Publicado en Montserrat Visto 974 veces

Amb la intenció de donar l’oportunitat de mostrar les creacions de les persones amb inquietuds lectores i creatives, l’Ajuntament de Montserrat va prende la iniciativa de crear el Certamen Literari de Montserrat, la primera edició del qual la vam fer el 2016, i desitgem que arribe a ser referent nacional i internacional d’aquest tipus de manifestació cultural en un futur.

Al mes de novembre s’han fet públiques les bases per a participar en la segona edició del Certamen (2017) i que les podeu trobar en www.montserrat.es. Cal destacar que per a rebre obres el termini és el 31 de desembre. Aquestes bases han estat sempre pensades des de la consideració duna veritable igualtat lingüística. 

Com bé diu Acció Cultural del País Valencià en la seua recent publicació del Protocol per a la Garantia dels Drets Lingüístics, cal considerar l’ús de les llengües «com a drets personals inalienables, exercibles en qualsevol situació», «com a dret a ser reconegut com a membre d’una comunitat lingüística; el dret a l’ús de la llengua en privat i en públic» (art. 1), i de la defensa dels valors de la convivència i la pau, la diversitat, la igualtat i els drets (art. 3).

El Certamen, a més, ens serveix per fer difusió més enllà de les nostres fronteres dels trets lingüístics del nostre territori, tan desconeguts en eixir de l’àmbit espanyol. És per això que sentim satisfacció perquè participants d’arreu del món vegen que en igualtat de condicions poden formar part d’aquesta manifestació cultural en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

Per gaudir de la lectura de les obres guanyadores i finalistes del 2016, s’ha preparat l’edició del llibre que serà presentat el dia 11 de febrer de 2017, durant l’acte d’entrega de premis del II Certamen Literari de Montserrat, en la Casa de la Cultura, i colofó de la II Setmana Cultural prevista entre els dies 6 i 11 de febrer. 

 

Informa Nou Horta. Montserrat

Deja un comentario

Asegúrate de llenar la información requerida marcada con (*). No está permitido el código HTML. Tu dirección de correo NO será publicada.