“Silla torna a tindre color”

Viernes, 17 Junio 2016 10:33 Escrito por  Júlia Murillo Publicado en Entrevistas Visto 4488 veces
Valora la noticia
(0 votos)
Vicente Zaragozá Alberola, Alcalde de Silla Vicente Zaragozá Alberola, Alcalde de Silla

Entrevistem al socialista Vicente Zaragozá Alberola després del seu primer any com a alcalde de Silla; un govern quatripartit d'esquerres format per PSPV, Compromís, EUPV i Silla en Democràcia. 

Zaragozá ens explica quines mesures de millora estan duent a terme a la població junt amb la resta de membres de la corporació municipal.

 

ENTREVISTA

Com està funcionant el govern actual format per PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Silla en democràcia?

Sobretot amb un objectiu en comú, que és el benestar del ciutadà. Estem treballant en conjunt i en harmonia; hem estat d’acord en tot allò que ha proposat bé un grup o un altre.

 

Quins canvis més significatius ha tingut aquest govern respecte a l’anterior?

Nosaltres vam preguntar al nostre Facebook als veïns i veïnes: “Què és el que vostè milloraria del poble?” i vam obtenir més de 80 propostes. Per tant, hi ha algun canvi? Sí, fer el que el poble demana, no el que els polítics diem que és prioritari. 

Primer de tot, acabar totes les obres que estan per acabar. Què volem que siga en un futur? Què volem que siga Silla de major? Això és una reflexió molt important que hem de fer els polítics, però és una reflexió que ha d’eixir de la gent cap a dalt. El poble ha de dir què vol i després filtrar-ho als polítics, als tècnics i fer un model de poble. Sols així estarem vivint en conjunt i en harmonia perquè si el polític fa el que li dóna la gana i no el que el poble vol, tenim un problema. Els veïns i les veïnes són els que paguen impostos, els que ens posen a nosaltres i són els que realment saben el que fa falta. 

 

Quin balanç fa del primer any com alcalde?

Jo crec que esta pregunta l’han de respondre els ciutadans d’ací tres anys, a veure com este equip de govern els ha solucionat els seus problemes. Ací s’ha fet un ingent treball, des del primer dia fins l’últim, es treballa durament per alçar este poble que estava en terra. Silla l’hem posat en marxa, estava paralitzada, ja duia 10 anys amb una tremenda letàrgia, per això hi ha molt de treball. Silla torna a tindre color. 

 

A quines conclusions vàreu arribar a la reunió d’alcaldes de l’Horta Sud a Torrent?

En síntesi el que vàrem fer va ser ficar en valor el ingent que estem fent tots però unint els esforços. Per exemple, li hem donat molta força a la Mancomunitat de l’Horta Sud, optimitzant els recursos econòmics i des d’allí tenim suport per a posar en marxa assessorament per als desnonaments, s’estudiaran els problemes que tenim amb els excrements dels gossos, ha nascut la “Xarxa llibres” i també hi ha una partida per a tots aquells xiquets per a que no es queden sense un bon tracte nutricional. 

 

En quin punt es troba la polèmica dels bous a Silla?

Els bous és una tema prou delicat, segons cada poble i la seua idiosincràsia els bous estan més arrelats o no. Jo crec que este poble el que té arrelat és la festa, no la festa del bou, sinó la festa en majúscules. Silla és una població en la que ens agrada la tradició del bou però a un percentatge de la població inferior al de altres poblacions, per això nosaltres vàrem decidir que volíem preguntar a la gent què és el que vol. Per tant, enguany serà 6 dies de bous, bou embolat i en corda no. Es retallen dos dies però es sumen dos en els quals anem a organitzar dies dedicats als xiquets. Entenem que hem de donar també servei a la gent que no els agrada els bous.

 

Quines activitats hi ha programades per als veïns i veïnes de Silla per a aquest estiu?

Tenim programades moltes activitats. A part dels bous, tenim la festa grossa de Silla que és el dia del Crist. Hi ha una novetat enguany i és que es va a descentralitzar la festa. Entenem que una població com Silla en tots els metres que té, tots els habitants tenen dret a gaudir i també a crear riquesa fora del que és l’àmbit de la plaça, és a dir, tenim pensat anar-se’n als tres barris més emblemàtics i dur tres espectacles. Un en el parc de Sant Lluís, en el que tots els bars podran també beneficiar-se, i exactament igual en el Molí de Magalló i el mateix al parc Sant Roc. A més, hi haurà cine d’estiu per les nits i contacontes. 

 

Com van les obres a la Plaça Espanya?

Dos dies després de que el director general d’aigües de València, Manolo Aldeguer, va prendre possessió, estàvem allí l’equip de govern al complet amb els seus tècnics. Els vaig comentar que si no arreglaven la Plaça Espanya, jo anava a anar amb una tenda de campanya a la porta de Conselleria! Els tràmits han durat 8 mesos però al final s’ha fet.

 

Hi ha obres que els veïns hagen demanat especialment? 

La gent de Silla estava cansada de tindre unes entrades de tercera i estem fent unes entrades dignes. La gent ja està entenent que les coses van de de veres. Silla ha de ser bonica, transitable, un punt de referència com sempre ha sigut a la comarca de l’Horta Sud. Fa 12 o 14 anys que s’ha quedat retardada front a totes les poblacions de la comarca i em dol. En la mesura que puguen farem que pegue la volta i torne a ser un punt de referència.

 

Modificado por última vez en Viernes, 17 Junio 2016 12:05