“Des de l’Ajuntament, posarem tots els mitjans per a ajudar a aquelles persones més perjudicades des del punt de vista econòmic, però també social i emocional”

Jueves, 04 Febrero 2021 13:14 Escrito por  Diana Gimeno Publicado en Entrevistas Visto 28 veces
Valora la noticia
(0 votos)
Isabel Martín, alcaldessa de Paiporta Isabel Martín, alcaldessa de Paiporta

Entrevista a Isabel Martín, alcaldessa de Paiporta:

 

Com està vivint el teu municipi aquesta nova ona de Covid-19?⁣⁣

D’una banda, amb preocupació per les xifres de contagi, que a Paiporta estan en consonància amb la resta de la comarca, és a dir, són massa altes. Mantenim un contacte estret i continu amb el centre de salut, els hem oferit tota l’ajuda possible i seguim envient un missatge de prevenció, de responsabilitat, a la ciutadania. Hem de complir les restriccions per a frenar el virus.

 

Quines mesures s’estan duent a terme?⁣⁣

Dins de l’àmbit de les competències municipals, hem tancat algunes dependències municipals, hem reduit aforaments i hem establert el teletreball a l’Ajuntament. A més, reforcem missatges de les autoritats sanitàries, que són les que tenen competències. Volem contribuir a frenar els contagis.

 

Com està la situació entre la població?⁣⁣

La ciutadania de Paiporta, com és lògic, està cansada, com també ho estem nosaltres. Però hem de fer un poc més d’esforç i, entre totes i tots, millorar la situació. El virus té un comportament molt cruel i ens està privant del contacte amb les persones que més estimem, però estic convençuda que estem a prop del final d’esta situació. Des de l’Ajuntament, posarem tots els mitjans per a ajudar a aquelles persones més perjudicades des del punt de vista econòmic, però també social i emocional.

 

Quines ajudes econòmiques esteu oferint o oferireu als sectors més afectats? (hostaleria, comerços...)⁣⁣

D’una banda, abans de l’estiu ja vàrem establir ajudesdirectes i urgents a comerços que s’havien vist obligats a tancar o que havien vist reduïda la seua facturació. Ara contribuirem amb més de 108.000 euros als més de 700.000 del Pla Resistir de la conselleria d’Economia. Ja ens hem adherit oficialment i en breu informarem de com accedir. Es tracta d’ajudes importantíssimes, de 2.000 euros per empresa o persona autònoma, més 200 per treballador o treballadora, destinats al sector de l’hostaleria, un dels més perjudicats. A nivell de comunicació, també hem donat suport amb informació i campanyes sobre negocis que servien per encàrrec o a domicili i, en funció de l’evolució, treurem noves ajudes. També hem suspés el cobrament de la taxa de terrasses i del mercat municipal. 

 

Missatge per a la població⁣⁣

El missatge és ben clar: l’esforç col·lectiu ens ajudarà a acabar més prompte amb la pandèmia i evitarà moltes morts. Ara hem de complir les restriccions, baixar els contagis i continuar amb el procés de vacunació, accelerar-lo per a poder eixir d’esta situació. Després, l’Ajuntament estarà sempre al costat de la gent amb majors dificultats. Hem aprovat el pressupost més social de la història de Paiporta per a fer front al que vindrà i que ningú es quede enrere. La recepta no serà la de la crisi de 2008. Estem i estarem al costat de la gent.

Modificado por última vez en Jueves, 04 Febrero 2021 13:14